Najnovšia verzia používateľského prostredia od Huawei, bola ohlásená už pred pár mesiacmi.

V týchto hodinách sa konečne začala celoplošne aj uvoľňovať. Očakávaná aktualizácia na Android 9.0 Pie prichádza aj s vylepšenou nadstavbou EMUI 9.0, pre pár vybraných zariadení. Vylepšenia pritom nebudú len pod kapotou, ale najnovšia verzia UI prichádza so zjednodušeným používateľským rozhraním, novou navigáciou pomocou gest a funkciami HiVision „AI“. Modely série Mate 20, boli zatiaľ jedinými smartfónmi s nadstavbou EMUI 9.0, pričom už dlhšie bol na niektorých zariadeniach spustený beta program Androidu Pie.

Zoznam smartfónov, ktoré obdržia najnovšiu aktualizáciu na Android 9.0:

  • Honor Mate 10 / Mate 10 Pro
  • Huawei P20 / P20 Pro
  • Honor Play
  • Honor View 10
  • Honor 10

Pri tak veľkej spoločnosti, akou je Huawei (52 miliónov predaných zariadení v Q3/2018), je pomerne ťažké presne určiť, kedy by mali byť aktualizované zariadenia presne podľa regiónov. Je pritom pravdepodobné, že podstatná časť smartfónov, by sa mala aktualizovať v priebehu týždňa.

Už dlhšie sme zvyknutí, že aktualizácie od Huawei / Honor sú pomerne objemné. Tentokrát je potrebné sa pripraviť na ešte väčší aktualizačný balíček, ktorý je približne 4 GB veľký. Pokiaľ ste používali beta program Androidu Pie, tak aktualizácia na stabilnú verziu, by nemala presiahnuť 770 MB.

Aktualizácia sa prihlási vo vašom zariadení automaticky, alebo ju môžete vyvolať otvorením aplikácie HiCare, prípadne v Nastaveniach vyhľadať položku Skontrolovať aktualizácie.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Recenzia Huawei MediaPad T5 10 LTE: Lacný tablet s kompromismi

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.