Objaviť sa môže už v Huawei P40.

Huawei predstavil svoj operačný systém HarmonyOS v auguste tohto roka. A podľa najnovších správ s ním chce do dvoch až troch rokov konkurovať Applu a jeho platforme iOS. Na správu upozornil portál Huawei Central.

HarmonyOS je prvý „distribuovaný operačný systém, ktorý je založený na mikro-kernel architektúre„. Je určený pre všetky zariadenia – od nositeľnej elektroniky, cez automobily a internet vecí až po inteligentné televízory, počítače a tiež aj smartfóny.

Huawei sa v auguste vyjadril, že jeho operačný systém momentálne nie je pripravený na použitie v smartfónoch. Aktuálna situácia a blokovanie zo strany amerických firiem, kvôli čomu nemôže Huawei získať licenciu od Googlu pre budúce telefóny, však môže urýchliť nasadenie tejto platformy. Richard Yu sa nedávno vyjadril, že ak sa situácia nezmení, HarmonyOS sa objaví už v telefónoch Huawei P40.

Ďalšie plány s týmto operačným systémom teraz prezradil aj zakladateľ a CEO spoločnosti Huawei, Ren Zhengfei. Ten v rozhovore pre Fortune povedal, že si myslí, že HarmonyOS bude o dva až tri roky ekvivalentom operačného systému iOS od Applu.

Zdroj: Huawei Central

Prečítajte si aj:

Oficiálne: Huawei predstavil operačný systém HarmonyOS. Je určený pre všetky zariadenia, aj pre smartfóny

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit