Huawei si nechal patentovať niekoľko technológií.

Smartfóny radu Huawei Mate 30 spoznáme pravdepodobne v októbri a opäť by mali priniesť viacero technologických inovácií. Naznačujú to najnovšie patenty čínskeho výrobcu.

Huawei si nedávno nechal patentovať technológie Cine-lens a Camera Matrix. Prvá technológia s najväčšou pravdepodobnosťou definuje optické šošovky, ktoré sú optimalizované na záznam videa. Huawei v tejto disciplíne mierne zaostáva za konkurenciou, Mate 30 by mohol byť priniesť zmenu.

Patent Camera Matrix definuje usporiadanie zadných fotoaparátov, s ktorým sme sa stretli už v prípade modelu Mate 20. Mate 30 by však mal priniesť až štyri zadné fotoaparáty, resp. senzory, takže dizajn zadného fotoaparátu bude trochu odlišný.

Huawei si najnovšie patentoval dvojicu ďalších technológií. Huawei AIR Glass je pravdepodobne názov ochranného skla, ktoré bude čínsky výrobca využívať vo svojich telefónoch ako náhradu za sklo Corning Gorilla Glass.

A v neposlednom rade, technológia SuperSensing, ktorá tiež dostala patent, bola prvýkrát použitá už v smartfónoch radu P30. Očakáva sa, že Mate 30 dostane do výbavy až dvojicu 40 Mpx hlavných fotoaparátov s technológiou SuperSensing.

Zdroj: HuaweiCentral, letsgodigital

Prečítajte si aj:

Recenzia Huawei P30 Pro: To si fotil fotoaparátom? (redakčné VIDEO)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit