Oficiálne budú predstavené vo štvrtok 19. septembra 2019.

Huawei vo štvrtok predstaví svoje vlajkové lode radu Mate 30. Štandardný model tradične doplní verzia Pro a tiež aj luxusný model Porsche Design Huawei Mate 30 RS. Očakávané telefóny si môžete už teraz pozrieť na nových fotografiách, ktoré prezrádzajú prakticky celý dizajn.

Huawei Mate 30 Pro aj Mate 30 RS bude poháňať nový procesor Kirin 990 a ponúknu štyri zadné fotoaparáty. Tie by mali priniesť výrazné zlepšenie najmä z hľadiska záznamu videa. Ako je vidieť z fotiek, Mate 30 Pro bude mať okrúhly zadný fotoaparát. Telefóny budú dostupné v 4G a 5G verziách a v prípade modelu Mate 30 RS očakávame zakomponovanie niekoľkých inovatívnych funkcií alebo technológií.

Hlavnou otázkou, ktorá pravdepodobne zaujíma väčšinu európskych používateľov, však ostáva informácia o dostupnosti telefónov Mate 30 v Európe a absencia alebo zakomponovanie Google služieb. Túto odpoveď zistíme najskôr až vo štvrtok 19. septembra 2019 počas tlačovej konferencie, ktorú budeme sledovať naživo.

Huawei Mate 30 Pro

Porsche Design Huawei Mate 30 RS

Porsche Design Huawei Mate 30 RS

Zdroj: Huawei Central

Prečítajte si aj:

Kirin 990 oficiálne: Tento procesor bude poháňať budúce vlajkové lode Huawei. Obsahuje 5G modem

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit