V rozlíšení 720p.

Huawei oznámil svoju vlajkovú loď Mate 30 Pro, ktorá prináša niekoľko inovácií. Čínsky výrobca sa v prípade novinky zameral najmä na vylepšenie záznamu videa a jednou z unikátnych funkcií je záznam superspomaleného videa pri 7680 fps v rozlíšení 720p. Toto číslo púta pozornosť, nakoľko konkurenčné telefóny ponúkajú superspomalené video pri 960 fps a Huawei ho dokázal ešte 8× spomaliť.

Huawei bohužiaľ bližšie nešpecifikoval technologické detaily svojho superspomaleného záznamu a tak môžeme iba polemizovať, ako ho dosiahol. Je nepravdepodobné, že sa video zaznamenáva pri skutočných 7680 fps – aj v prípade svojich predchádzajúcich telefónov totiž tento výrobca využíval takzvanú interpoláciu.

To znamená, že 960 fps video, ktoré zaznamenal Mate 20 Pro, sa v skutočnosti zachytilo pri 240 fps a zvyšné snímky sa softvérovo dopočítali do výsledného 960 fps videa. V prípade novinky teda predpokladáme, že Mate 30 Pro zachytí video natívne v 960 fps alebo 1920 fps a zvyšné snímky dopočíta.

Ako vyzerajú superspomalené videá pri 1920 fps a 7680 fps si môžete pozrieť v oficiálnych videách:

Superspomalené video pri 1920 fps

Superspomalené video pri 7680 fps

Zdroj: twitter, youtube

Prečítajte si aj:

Huawei Mate 30 Pro oficiálne: Nová várka inovácií a nejasná dostupnosť na Slovensku

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit