Stále bez Google služieb.

Huawei vydal ďalšiu softvérovú aktualizáciu pre svoju vlajkovú loď Mate 30 Pro. Aktualizácia na verziu 10.0.0.125 je aktuálne dostupná v Číne a prináša optimalizáciu fotoaparátu a Bluetooth pripojenia v rámci funkcie HiCar. Na novinku upozornil portál HuaweiCentral.

Predchádzajúce aktualizácie telefónu priniesli funkciu superspomaleného videa pri 7680 snímkach za sekundu, ovládanie pohybovými gestami, optimalizáciu sieťového pripojenia, lepšiu stabilitu systému a ďalšie vylepšenia.

HuaweiCentral tiež upozornil na spustenie predaja telefónov radu Mate 30 v Európe. Vlajkové lode debutujú v Rumunsku, do ponuky ich zaradil obchod QuickMobile. Očakáva sa, že Mate 30 sa čoskoro objaví aj v ďalších európskych krajinách.

Dostupnosť telefónov Mate 30 na Slovensku je zatiaľ neznáma. Huawei stále nezískal licenciu od Googlu, takže svoje najnovšie vlajkové lode predáva bez predinštalovaných Google služieb. A hoci až donedávna existoval jednoduchý spôsob, ako si tieto služby manuálne doinštalovať, daná metóda už dnes nefunguje.

Detaily o výbave telefónu Huawei Mate 30 Pro nájdete v našom staršom článku.

Zdroj: HuaweiCentral

Prečítajte si aj:

Huawei Mate 30 Pro oficiálne: Nová várka inovácií a nejasná dostupnosť na Slovensku

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit