Očakávaná vlajková loď ponúkne 6,71-palcový displej.

Huawei Mate 30 Pro je očakávaný prémiový smartfón, ktorý by sa mal dostať na trh na prelome októbra a novembra. Na internete sa začínajú objavovať prvé špekulácie.

Mate 30 Pro by mal dostať do výbavy 6,71-palcový AMOLED displej s 90 Hz obnovovacou frekvenciou. Takýto displej ponúkol napr. OnePlus 7 Pro a vyššie obnovovacie frekvencie sme videli aj vo výbave niektorých herných smartfónov. 90 Hz frekvencia však stále nepatrí k štandardu a to ani v prémiovom segmente, takže displej v tomto smere bude pútať pozornosť.

Huawei Mate 30 Pro tiež ponúkne dve predné kamery, ktoré budú zabudované v diere v displeji. V prípade zadných fotoaparátov budú k dispozícii 4 senzory a blesk, ktoré sú zoradené v tvare písmena V. Telefón ponúkne 5× optický zoom a 50× digitálny zoom, tak, ako aj Huawei P30 Pro.

Očakávaná vlajková loď by tiež mala dostať do vienka procesor Kirin 985, podporu pre 5G, 4200 mAh batériu a 55 W rýchle nabíjanie. Otázkou je operačný systém, ale špekuluje sa o tom, že Mate 30 Pro dostane Android Q. Minimálne v Európe.

Huawei Mate 30 Pro

Zdroj: gsmarena

Prečítajte si aj:

Recenzia Huawei P30 Pro: To si fotil fotoaparátom? (redakčné VIDEO)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit