Huawei chce vylepšiť kvalitu štandardných fotiek.

Rad smartfónov Huawei Mate 30 opäť ponúkne viaceré inovatívne a pokročilé technológie a podľa najnovších informácií aj pomerne výraznú zmenu v zadnom fotoaparáte.

Špekulácie totiž hovoria o tom, že vo výbave Huawei Mate 30 nebude periskop, čo je kľúčová vlastnosť modelu P30 Pro. Periskop ponúka 5× optické priblíženie a 10× priblíženie s minimálnou stratou kvality.

Huawei by mal v telefónoch Mate 30 použiť namiesto periskopu ďalší hlavný fotoaparát. Budú teda dva – jeden z nich bude využívať senzor IMX600 a jeho veľkosť bude 1/1,7 palca. Rozlíšenie tohto fotoaparátu má byť viac ako 40 Mpx.

Druhý hlavný fotoaparát bude takisto využívať senzor IMX600, v tomto prípade s veľkosťou 1/1,5 palca. Rozlíšenie zatiaľ nie je známe.

Dvojicu hlavných senzorov doplní ultraširokouhlý fotoaparát a ToF senzor. Je teda otázne, aké optické, resp. bezstratové priblíženie Huawei Mate 30 ponúkne. Dvojica hlavných fotoaparátov by však mala zvýšiť kvalitu štandardných fotiek.

Takisto sa očakáva, že obe verzie Mate 30 – aj štandardná a aj Pro verzia, budú mať zaoblený displej. V minulosti mali zakrivenú obrazovku iba verzie Pro. Rozdiel vo veľkosti uhlopriečky medzi oboma modelmi má byť pomerne výrazný.

Zdroj: huaweicentral

Prečítajte si aj:

Recenzia Huawei P30 Pro: To si fotil fotoaparátom? (redakčné VIDEO)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit