Inovatívnemu zariadeniu ho udelila spoločnosť TÜV Rheinland.

Huawei Mate X úspešne prešiel prísnym testom a stal sa prvým 5G smartfónom, schváleným inštitúciou Európskej únie.

„V porovnaní s predchádzajúcou generáciou komunikačných technológií a produktov sú technológie 5G zložitejšie a komplexnejšie. Aj 5G certifikačné skúšobné štandardy sa neustále zlepšujú,“ povedal na slávnostnom odovzdaní ceny Bruce Lee, viceprezident divízie Handset Business spoločnosti Huawei.

Podľa Stefana Kischku, viceprezidenta TÜV Rheinland, je technologická sila Huawei v oblasti 5G úctyhodná a vysiela skvelú správu pre priemysel i spotrebiteľov. “Som rád, že TÜV Rheinland, ktorá už mnoho rokov pracuje v oblasti bezdrôtových komunikačných technológií, môže odovzdať spoločnosti Huawei 5G certifikáciu, uviedol Kischka s dodatkom, že TÜV Rheinland bude aj naďalej s Huawei úzko spolupracovať v súvislosti s rozvojom a propagáciou novej 5G éry.

Huawei Mate X vzbudil bezprostredne po svojom predstavení veľkú pozornosť médií i technologických nadšencov po celom svete. Ide o prvý 5G skladací smartfón, ktorý je vybavený flexibilným OLED panelom s vysokou pevnosťou a mechanickým závesným pántom Falcon Wing. Zariadenie je osadené najrýchlejším 5G čipsetom Balong 5000 a jeho vysokokapacitná batériou s veľkosťou 4500 mAh podporuje superrýchle nabíjanie Huawei SuperCharge 55W.

Viaceré rešpektované technologické periodiká označili Huawei Mate X za Najlepší smartfón MWC 2019 v Barcelone. Inovatívne zariadenie vzbudilo pozornosť nielen medzi technologickými odborníkmi. Analytik poradenskej spoločnosti Forrester Thomas Husson pre Financial Times uviedol, že príchod Mate X jasne dokazuje, že Huawei je lídrom technologických inovácií.

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

Skladateľný smartfón Huawei Mate X: Takto funguje (VIDEO TOUCHIT)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.