Novinka nadväzuje na model Mate X3, ktorý bol predstavený v marci tohto roka.

Huawei opäť prekvapil. Iba polroka po uvedení smartfónu Mate X3 uvádza na trh novú generáciu skladacieho telefónu. Novinka sa nazýva Huawei Mate X5 a Huawei sa tak zaradil do zoznamu ďalších výrobcov, ktorí preskakujú číslo štyri v názve produktu, nakoľko slovo „štyri“ znie po čínsky podobne ako smrť.

Mate X5 ponúka tradičný dizajn a kombinuje vonkajší LTPO OLED displej s uhlopriečkou 6,4 palca a 120 Hz obnovovacou frekvenciou s vnútorným displejom, ktorý má 7,85 palca. Ide o OLED displej s frekvenciou až 120 Hz, ktorý je v prípade špeciálnej Collector’s Edition verzie typu LTPO. Štandardná verzia telefónu v prípade vnútorného displeja nevyužíva LTPO technológiu.

Huawei Mate X5Zdroj: Huawei
Huawei Mate X5

Huawei Mate X5 využíva nový procesor Kirin 9000s, ktorý poháňa aj smartfón Huawei Mate 60. Dá sa predpokladať, že práve tento procesor je dôvodom, prečo Huawei predstavil novú generáciu svojho skladacieho telefónu iba polroka po uvedení modelu X3 na trh. Špekuluje sa, že podporuje 5G konektivitu. Telefón je dostupný s 12 a 16 GB RAM a s 512 GB a 1 TB úložiskom.

Mate X5 tiež ponúka 5060 mAh batériu s podporou 66 W káblového a 50 W bezdrôtového nabíjania. Trojitý zadný fotoaparát je v konfigurácii 50 Mpx hlavný fotoaparát (f/1.8), 13 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát (f/2.2) a 12 Mpx periskopický teleobjektív s optickou stabilizáciou (f/3.4).

Huawei Mate X5 sa už dá predobjednať v Číne. Či bude dostupný aj na globálnom trhu, to zatiaľ nie je známe.

Huawei Mate X5Zdroj: Huawei
Huawei Mate X5

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit