Telefón príde na trh začiatkom januára.

Huawei predstavil nový smartfón P Smart 2019. Ide o nástupcu obľúbeného zástupcu strednej triedy, ktorý sa dostal na trh v marci 2018. Novinka príde do predaja na vybraných trhoch začiatkom januára.

P Smart 2019 sa v porovnaní so svojim predchodcom odlišuje najmä dizajnom. Ten pôsobí luxusnejšie a modernejšie, nechýba ani minimalistický výrez v strede horného riadka displeja. Telefón ponúka 6,2-palcový displej s pomerom strán 19,5:9 a rozlíšením 2340 × 1080 pixelov. Jeho základom je procesor Kirin 710, 3 GB RAM a 64 GB úložisko.

Nechýba ani duálny zadný fotoaparát s kombináciou 13 + 2 Mpx senzorov. Batéria má kapacitu 3400 mAh, operačný systém je Android 9.0 s nadstavbou EMUI 9.0. Vo výbave nájdete zadný snímač odtlačkov prstov, micro USB konektor a 3,5 mm jack.

Dostupnosť a cena pre Slovensko nebola zatiaľ oficiálne oznámená, avšak telefón sa už objavil aj v ponuke českých obchodov za cenu v prepočte 239 eur.

Prečítajte si aj:

Recenzia: Huawei P smart – nenápadný, no spoľahlivý telefón

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit