Nástupcom súčasného modelu P10 by nemal byť tradične model o číslo vyššie, teda P11, ale model P20. Huawei sa tak rozhodol pre zmenu číslovania, nakoľko Huawei P20 má byť výnimočná vlajková loď.

Huawei nepochybne vyrába skvelé smartfóny, ale jeho vlajková loď série P neprinášala toľko revolučných noviniek ako vlajkové lode iných značiek. Spoločnosť by to teraz rada zmenila. Pravdepodobne aj to je dôvod, prečo sa Huawei rozhodol poskočiť s označením z P10 až na P20, hoci doteraz išlo číslovanie postupne P9 a P10. Novinky by Huawei mal predstaviť na MWC v Barcelone, ktorá sa začína 26. februára tohto roka. Telefóny budú predstavené na samostatnej akcii, pravdepodobne počas marca v Londýne.

Ochrannú známku na označenie P20 vlastní Huawei už pár mesiacov, čo len utvrdzuje v tom, že sa mení číslovanie. U rady P20 sa zároveň očakáva, že bude mať väčší displej, než predchodcovia. P20 by mal mať osadený displej pravdepodobne o veľkosti 5,5 až 5,7 palca s Full HD+ rozlíšením. Väčší súrodenec by mal mať teoreticky až 6,01 palcový displej s pomerom strán 18:9.

Neoficiálne koncepty modelov Huawei P20 a P20 Plus

Oba modely by mali dostať najnovší osemjadrový procesor Kirin 970, ktorý dostal nedávno model Mate 10 Pro. Tento procesor smartfónom umožní lepšie pracovať s umelou inteligenciou. Obe by mali rovnako dostať pamäť RAM v rozmedzí od 6 do 8 GB.

Podobne ako v minulých rokoch by Huawei mal spolupracovať v oblasti optiky so spoločnosťou Leica. Model P20 aj P20 Plus by mohli dostať až tri zadné objektívy so 40 Mpx a 5x hybridným priblížením. Predná kamera by mohla mať až 24 Mpx.

V oboch smartfónoch by používatelia mali nájsť aj odomykanie tvárou, podobne ako má Apple Face ID. Huawei však tvrdí, že jeho technológia je výrazne rýchlejšia a bezpečnejšia, pričom smartfón odomkne len za 0,4 sekundy.

Na trh by sa mala dostať aj verzia Huawei P20 Pro

Čítačka prstov, v prípade, že ju Huawei zachová, by mohla ostať aj na prednej strane. Výrobca už v prípade štandardného modelu Mate 10 ukázal, že dokáže skombinovať tenké rámiky a prednú čítačku odtlačkov prstov. Pravdepodobné je aj jej presunutie na zadnú stranu v prípade modelu P20 Pro. V oblasti dizajnu by sa mohol zmeniť aj materiál na sklo, podobne ako v prípade Mate 10 Pro. Špekuluje sa tiež o bezdrôtovom nabíjaní, avšak v tomto smere má Huawei jasnú politiku – tento typ nabíjania do svojich telefónov zabudujú až vtedy, keď bude dostatočne rýchly.

Spoločnosť Huawei vybaví oba smartfóny s operačným systémom Android Oreo a svojou nadstavbou EMUI. V smartfónoch by sa mal naďalej zachovať slot na microSD kartu, otázne je to však s konektorom pre slúchadla.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Recenzia Huawei Mate 10 Pro: 6 palcov pre masy