Model P30 Pro by mal mať vo výbave aj ToF kameru.

Huawei predstaví 26. marca 2019 svoje vlajkové lode radu P30. Internetom už koluje niekoľko špekulácií o týchto telefónoch a teraz sa objavili nové fotky, ktoré zachytávajú očakávané novinky spredu aj zozadu. A pokiaľ sa Huawei nerozhodne pre nejakú neočakávanú zmenu na poslednú chvíľu, tieto fotografie zachytávajú finálny dizajn telefónov.

Fotky prezrádzajú, že Huawei P30 Pro bude mať zaoblený displej, model P30 bude mať rovnú obrazovku. Oba telefóny ponúknu trojitý zadný fotoaparát, pričom v prípade modelu P30 Pro si môžete všimnúť štvorcový objektív tretieho fotoaparátu. Ten by mal ponúknuť 10× zoom – buď plnohodnotný optický alebo bezstratový, ktorý využíva kombináciu optického zoomu a výrezu z fotografie v reálnom čase. Vo výbave bude aj hlavný fotoaparát a ultraširokouhlý senzor.

V prípade modelu P30 Pro si môžete všimnúť aj malú ToF kameru, ktorá je umiestnená napravo od trojice fotoaparátov, hneď pod bleskom. Tento senzor by mal merať hĺbku scény a zachytávať 3D modely okolia.

Huawei P30 Pro. Zdroj: WinFuture.de

Klasická P30-ka ponúkne trojitý fotoaparát bez ToF kamery a bez 10× zoomu. Dá sa očakávať kombinácia hlavného fotoaparátu, 2× alebo 3× optického zoomu a ultraširokouhlého fotoaparátu.

Pripomeňme, že pred pár dňami sa na internete objavili živé fotky modelu P30 Pro. Išlo o prototyp s takmer finálnym dizajnom, ku ktorému získala prístup redakcia Digital Trends na MWC a to priamo od čínskeho výrobcu. Tento prototyp nemá štvorcový teleobjektív a ani ToF kameru. Je teda diskutabilné, prečo ho Huawei ukázal. Žeby nás nakoniec čakalo 26. marca prekvapenie alebo nás Huawei chcel predfinálnym prototypom iba zmiesť?

Huawei P30. Zdroj: WinFuture.de

Doplnené 3. marca 2019: Na internete sa objavili ďalšie dve fotky smartfónu Huawei P30 Pro. Na jednej fotke ho drží v ruke Richard Yu, prezident spotrebiteľskej divízie Huawei. Druhú fotku zverejnil Slashleaks.

Zdroj: WinFuture.de, Tomsguide

Prečítajte si aj:

Huawei P30 Pro na skutočných fotografiách: Štyri fotoaparáty pri tomto modeli nečakajte

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit