Pripravovaná vlajková loď sa odhaľuje presne mesiac pred oficiálnym predstavením.

Tento fakt nás trochu zaskočil, pretože nie je zvykom, aby sa vlajkové lode veľkých výrobcov prezentovali v takejto forme a v pomerne veľkom časovom predstihu. V Digital Trends tvrdia, že im bola poskytnutá predprodukčná vzorka, ktorá nakoniec „vyrobila“ viac otázok, ako poskytla odpovedí.

Portál, po rýchlom preskúmaní vzorky upozorňuje, že smartfón nie je plne funkčný a mali aj zakázané zhotovovať a zverejňovať fotografie prednej strany zariadenia. Rovnako nie je konečná ani prezentovaná farba, aj keď na druhej strane vyzerá pomerne atraktívne. Celkový dizajn, by už mal zodpovedať finálnej podobe Huawei P20 Pro.

Na zadnej strane smartfónu sa nachádzajú dva neznáme názvy. Vogue je kódové označenie pre Huawei a slovo LINK nahradí označenie fotoaparátov Leica. Pohľad na zadnú stranu prezrádza celkový počet fotoaparátov. Namiesto štyroch, by mala mať novinka nakoniec predsalen “iba tri hlavné fotoaparáty.

Po zhliadnutí fotografií sme si tiež mysleli, že sa pozeráme na klasický model P30, ale zástupcovia spoločnosti potvrdili, že ide skutočne o model vo verzii Pro. Pokiaľ sa potvrdia najnovšie fámy, tak celý čas sme počuli o novom zástupcovi modelového radu P, ktorý bude mať spomínané 4 fotoaparáty a podporu 5G sietí. Samozrejme označenie tohto modelu nebude P30 Pro.

Rovnako ako pri rade smartfónov Galaxy S10, bude mať aj nová generácia triedy P, štvrté zariadenie s dokonca vyššou výbavou, ako má model Pro.

Pokiaľ ide o dizajn, tak najnovšie informácie naznačujú, že novinka bude mať oveľa bližšie k Mate 20 Pro, pričom si zachová všeobecnú dizajnovú charakteristiku P20 Pro. Čo aj naďalej ostáva záhadou, sú parametre. Zástupca spoločnosti nebol ochotný prezradiť ani základné špecifikácie, takže neostáva nám nič iné, ako počkať si na oficiálne predstavenie, ktoré sa bude konať koncom marca.

Zdroj: DigitalTrends

Prečítajte si aj:

Huawei prezradil presný dátum, kedy predstaví smartfóny radu P30

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.