K dispozícii by mal byť až 10-násobný zoom.

Portál Android Central zverejnil informácie z rozhovoru s Clementom Wongom z Huawei, ktoré potvrdzujú doterajšie špekulácie. Huawei P30 Pro podľa jeho slov ponúkne lepší zoom a tiež aj lepšie nočné fotky v porovnaní s minuloročným modelom P20 Pro.

Pripomeňme, že Huawei P20 Pro má vo výbave 3-násobný optický a 5-násobný bezstratový zoom. Ten vzniká výrezom zo scény, ktorú sníma teleobjektív v reálnom čase. V prípade Huawei P30 Pro sa spomína až 10-násobný zoom a čínsky výrobca ho dosiahol použitím fotoaparátu, fungujúceho na princípe periskopu.

Android Central špekuluje, že periskop by mohol obsahovať mechanické časti, ktoré umožnia meniť úroveň optického priblíženia. Na druhej strane to môže byť potenciálna Achillova päta telefónu v prípade jeho pádu na zem.

Huawei P30 Pro prinesie podľa Wonga aj ďalšiu generáciu nočných fotiek a „revolučnú technológiu, ktorá prepíše zákony mobilného fotografovania„. Uvidíme, ako to naozaj bude. Telefón bude oficiálne predstavený v Paríži už 26. marca 2019.

Fotka mesiaca, ktorú odfotil riaditeľ Huawei, Richard Yu, pomocou Huawei P30 Pro

Zdroj: Android Central

Prečítajte si aj:

Huawei P30 a P30 Pro na nových fotografiách: Miniatúrny výrez a tri + jeden zadné fotoaparáty (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit