Huawei spustil predaj svojho doteraz najlacnejšieho telefónu bez Google služieb na Slovensku.

Huawei P40 lite je dostupnejší súrodenec nedávno predstavenej vlajkovej série P40 a zároveň nástupca minuloročného bestselleru strednej triedy, P30 lite. P40 lite láka na pôsobivý dizajn, systém štyroch zadných fotoaparátov, batériu s veľkou kapacitou a vylepšený osemjadrový procesor Kirin 810.

Model P40 lite je ďalším prírastkom do rodiny Huawei smartfónov typu AG, teda AppGallery. Ide o smartfón s operačným systémom Android 10, ktorý ale nevyužíva mobilné služby spoločnosti Google. Tie nahrádza vlastným ekosystémom a tiež vlastným obchodom s aplikáciami s názvom AppGallery.

Huawei P40 lite ponúka 6,4-palcový IPS Full HD+ displej s dierou v displeji, 7nm procesor Kirin 810 a 6 GB RAM so 128 GB úložiskom. Smartfón zaujme prémiovým 40 W superrýchlym nabíjaním, čo je funkcia, ktorá bola doteraz iba v ponuke vlajkových lodí značky Huawei. Batéria má kapacitu 4200 mAh, operačný systém je Android 10 s nadstavbou EMUI 10.

Z ďalších vlastností spomeňme bočný snímač odtlačkov prstov, 16 Mpx selfie fotoaparát so systémom Super Night Selfie 2.0 pre detailné portréty za akýchkoľvek svetelných podmienok a štyri zadné fotoaparáty – 48 Mpx hlavný, 8 Mpx ultraširokouhlý a dvojicu 2 Mpx senzorov – na meranie hĺbky a makro fotky.

Huawei P40 lite je na Slovensku v predaji u maloobchodných predajcov a od 1. apríla prichádza aj do ponuky operátorov Orange a O2 v cene 299 eur. Novinka je dostupná vo farebnom prevedení Midnight Black (čierna), Aurora Blue (modrozelená) a Sakura Pink (ružovomodrá).

Každý, kto si model P40 lite zakúpi, získa k 5 GB bezplatného úložiska ďalších 15 GB v službe Huawei Cloud na 12 mesiacov.

Huawei P40 lite

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

Ktoré Huawei telefóny majú Google služby a ktoré nie? (DOPLNENÉ k 13. 8.)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit