Každý z nich bude mať samostatnú funkciu.

So špekuláciami o Huawei P40 Pro sa roztrhlo vrece. Po prvej fotografii, ktorá zachytáva údajnú P40-ku, sa teraz objavili dohady o fotografickej výbave tohto telefónu. Priniesol ich portál Huawei Central.

Ten tvrdí, že Huawei P40 Pro dostane až 5 zadných fotoaparátov. Každý z nich má svoju vlastnú funkciu – hlavný 64 Mpx SuperSensing fotoaparát dopĺňa ultraširokouhlý Cine Camera fotoaparát, dva teleobjektívy a ToF senzor.

Takáto výbava dáva zmysel. SuperSensing fotoaparát sa prvýkrát objavil v tohtoročných telefónoch P30 a P40-ka dostane jeho kvalitnejšiu verziu s rozlíšením 64 Mpx. Cine Camera fotoaparát predstavil Huawei s modelom Mate 30 Pro a tento ultraširokouhlý senzor ponúka aktuálne najvyššiu kvalitu v rámci ultraširokouhlých fotoaparátov – aj keď na úkor užšieho zorného poľa.

Dva teleobjektívy sú reakciou na pripomienky používateľov, ktorým vadilo, že P30 Pro má iba 5× optické priblíženie a na úrovni 1,1× až 4,9× využíva digitálne, resp. hybridné priblíženie. Dva teleobjektívy by tak zvýšili kvalitu zoomu pri rozličných úrovniach priblíženia.

Posledným senzorom je ToF senzor, ktorý slúži na meranie hĺbky a zlepšuje kvalitu rozmazaného pozadia. Tento senzor je vo výbave P30 Pro.

Predpokladá sa, že Huawei P40 Pro dostane tiež dva selfie fotoaparáty, ktoré budú umiestnené v diere v displeji. Tak, ako to má aj Samsung Galaxy S10+. Tradičný selfie fotoaparát doplní ultraširokouhlý selfie fotoaparát.

Pripomíname, že zatiaľ ide o nepotvrdené špekulácie. Takáto fotografická výbava by však dávala zmysel a to aj z hľadiska medzigeneračného vylepšenia funkcionality telefónu. Smartfóny radu Huawei P totiž každoročne prinášajú viaceré inovácie v segmente mobilnej fotografie. 

Zdroj: Huawei Central

Prečítajte si aj:

Huawei P40 na prvom obrázku. Ponúkne zahnutý 6,57-palcový displej

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit