Stanovil nový rekord z hľadiska predného aj zadného fotoaparátu.

Portál DxOMark, ktorý sa špecializuje na hodnotenie fotoaparátov a ďalších produktov, ktoré súvisia s fotografovaním, zverejnil svoju recenziu tohtoročnej vlajkovej lode Huawei P40 Pro. Tá naplnila očakávania a je novým kráľom mobilnej fotografie.

Huawei P40 Pro získal v teste zadného fotoaparátu celkovo 128 bodov – 140 bodov za fotografie a 105 bodov za video. DxOMark chváli všestrannosť modelu P40 Pro vo všetkých kategóriách fotenia, či už ide o hlavný fotoaparát, ultraširokouhlý fotoaparát alebo teleobjektív s funkciou optického priblíženia a to vo dne a v noci.

P40 Pro patrí podľa DxOMark k aktuálnej špičke vo všetkých kategóriách. Recenzia chváli vynikajúci dynamický rozsah, skvelé zachovanie detailov aj pri fotení s priblížením a rýchle a presné automatické zaostrovanie bez ohľadu na scénu. DxOMark počas testovania zaznamenal zriedkavé nepresnosti z hľadiska vyváženia bielej a drobného podexponovania scény v jasnom svetle. Avšak ani tieto občasné nedostatky nezabránili modelu P40 Pro v zisku rekordného počtu bodov.

Kompletnú recenziu si môžete prečítať TU. Do pozornosti dávame aj recenziu prednej kamery, ktorá získala 103 bodov, čo je takisto nový rekord. Analýza chváli množstvo detailov na selfie fotografiách ako aj verné podanie odtieňov kože.

V hodnotení portálu DxOMark sme našli viacero vlastností, ktoré sme spomenuli v našej recenzii aj my. Samozrejme, DxOMark ide z hľadiska analýzy fotenia viac do hĺbky – je preto škoda, že tento portál zatiaľ nezhodnotil smartfóny radu Samsung Galaxy S20.

Pozrite si našu videorecenziu na Huawei P40 Pro

Zdroj: DxOMark

Prečítajte si aj:

Huawei P40 Pro: Fotoaparát a videokamera do vrecka (RECENZIA a VIDEO)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit