Technologická spoločnosti Huawei uvádza na trh inteligentný nástroj IdeaHub. Ide o multifunkčné zariadenie pre kancelárie, ktoré kombinuje výhody interaktívnej tabule, dotykového displeja, kamery s funkciou rozpoznania tváre a smerových mikrofónov. Na slovenskom trhu je novinka dostupná od polovice októbra 2020.

Hlavným zámerom vývojárov z Huawei bolo vytvoriť jednotný ekosystém, a teda zariadenie, ktoré bude vynikať výkonným hardvérom, veľkou softvérovou kapacitou a intuitívnymi funkciami. Huawei IdeaHub podporuje tradičné cloudové video-konferenčné služby a dokonca aplikácie z dielne iných firiem, čo výrazne zjednodušuje zložitý proces tradičných cloudových videokonferencií. Užívatelia majú možnosť komunikácie prostredníctvom full-HD obrazu a zdieľania obsahu v rozlíšení 4K. IdeaHub je navrhnutý tak, aby vyhovoval rôznym typom prostredia a slúžil ako prenosná konferenčná miestnosť.

Huawei IdeaHub

Huawei IdeaHub, Zdroj: Huawei

Softvér vyvinutý pre IdeaHub taktiež obsahuje zabudovanú umelú inteligenciu (AI) pre výrazne jednoduchšiu interakciu so zariadením. Funkcií AI je hneď niekoľko – napríklad akustické odzvučenie, ktoré blokuje nadbytočný šum. Funkcia AutoFrame zároveň automaticky upravuje uhol kamery podľa veľkosti a rozloženia konferenčnej miestnosti a počtu účastníkov. Pomocou poľa s 12 mikrofónmi a kamery s rozlíšením 4K dokáže IdeaHub automaticky lokalizovať hlas hovoriaceho v okruhu 8 metrov. Široká frekvencia prenosov zaisťuje krištáľovo čistý zvuk Hi-Fi na každom mieste.

Naším cieľom je poskytovať univerzálne riešenia zvyšujúce produktivitu a efektivitu podnikov, s radosťou a bez obmedzení,“ uviedol Peng Li, prezident obchodnej skupiny pre cloud a umelú inteligenciu spoločnosti Huawei.

V rámci konferencie Huawei Connect 2020 sa spoločnosť Huawei zaviazala zvýšiť dôraz na výrobu telekomunikačných zariadení, ktoré podnikom uľahčia fungovanie aj v obmedzených podmienkach. So zreteľom na nekončiacu pandémiu sa zvyšuje potreba takýchto zariadení naprieč sektormi.

Značky: