Ťahúňom sú mobily, 5G a digitalizácia.

Huawei zverejnil finančné výsledky dosiahnuté v treťom štvrťroku 2019. Firma zaznamenala celkový príjem v hodnote približne 78 miliárd eur. V porovnaní s tým istým obdobím v minulom roku si polepšila o 24,4 percenta. Čistá zisková marža za toto obdobie predstavuje 8,7 percenta.

Huawei tento rok dodal už viac ako 185 miliónov smartfónov, čo predstavuje nárast na úrovni 26 percent v porovnaní s rovnakým obdobím za minulý rok. Nárast predaja zaznamenali aj ďalšie zariadenia – počítače, tablety, nositeľné zariadenia a audio produkty.

Huawei tiež oznámil, že uzavrel viac ako 60 komerčných zmlúv na 5G siete po celom svete a dodal cez 400-tisíc 5G Massive MIMO antén. Svoje technológie bude môcť dodávať aj Nemecku, v týchto dňoch to potvrdila nemecká vláda. Čínsky výrobca takisto dosiahol úspech so systémom Atlas 900, ktorý je dnes najrýchlejšou tréningovou platformou pre umelú inteligenciu.

Zdroj: TS Huawei, Forbes

Prečítajte si aj:

Huawei bude na Slovensku predávať nový smartfón: Nova 5T bude mať vo výbave aj Google služby (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit