Doplnené 16. október 2019: Slovenské zastúpenie spoločnosti Huawei potvrdilo, že Huawei Nova 5T bude v predaji aj na Slovensku. Detailné informácie o jeho dostupnosti na našom trhu spoznáme 22. októbra 2019.

Huawei Nova 5T je smartfón vyššej strednej triedy, ktorý je už dostupný vo vybraných krajinách. Vo výbave má Android 9 a predinštalované Google služby. O jeho expanzii do Európy informuje portál Huawei Central.

Huawei oznámil, že Huawei Nova 5T oficiálne príde aj do Európy. Začne sa predávať v Nemecku, následne bude dostupný aj v ďalších krajinách. Konkrétne detaily zatiaľ výrobca nezverejnil.

Huawei Nova 5T má atraktívny dizajn zadnej strany. Všimnite si tiež 4 zadné fotoaparáty

Huawei Nova 5T má vo výbave Google služby z toho dôvodu, že Huawei získal potrebné licencie už v minulosti, keď tento telefón uvádzal do predaja v ostatných krajinách.

Nova 5T ponúka 6,26-palcový IPS Full HD+ displej s dierou v displeji. Poháňa ho procesor Kirin 980 v kombinácii s 8 GB RAM a 128 GB úložiskom. 32 Mpx kameru dopĺňa zadný fotoaparát v zložení 48 Mpx hlavný fotoaparát (f/1.8) + 16 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát (f/2.2) + 2 Mpx makro senzor a 2 Mpx hĺbkový senzor.

Telefón má vo výbave aj 3750 mAh batériu a USB-C port s 22,5 W nabíjaním SuperCharge. Jeho cena sa odhaduje na úrovni 400 eur.

Huawei Nova 5T obsahuje bočný snímač odtlačkov prstov

Zdroj: Huawei Central, vlastné

Prečítajte si aj:

Dostane Mate 30 služby od Googlu? Huawei vraj čoskoro začne opäť obchodovať s americkými firmami

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit