P30 Pro má mať 4 fotoaparáty, Mate 30 Pro by mohol mať o jeden viac.

Jedným z hlavných trendov roka 2019 bude zvyšujúci sa počet zadných fotoaparátov vo výbave smartfónov. Tento trend začal už v roku 2018, počas nasledujúcich mesiacov sa rozbehne naplno. Na trhu sa tak objavia modely, ktoré mali v minulosti 1 fotoaparát a tento rok budú mať 3 senzory alebo smartfóny, ktoré mali aj v predchádzajúcich generáciách nadštandardný počet fotoaparátov a teraz ich budú mať ešte viac.

Príkladom je Nokia 9 PureView s piatimi fotoaparátmi a extra senzorom na meranie hĺbky scény. A spomína sa aj Huawei P30 Pro so štyrmi fotoaparátmi. Z Číny najnovšie prichádza tiež správa o novom ochrannom obale pre Mate 30 Pro, ktorý by mal byť oznámený až na prelome októbra a novembra.

Ochranný obal má podobný dizajn ako obaly pre Mate 20 Pro, avšak výrez pre fotoaparát je o niečo väčší. Dá sa teda predpokladať, že Mate 30 Pro ponúkne 5 zadných fotoaparátov. Zatiaľ môžeme iba polemizovať o tom, aké senzory bude využívať.

Ochranný obal pre Mate 30 Pro. Všimnite si veľkosť výrezu pre fotoaparát a porovnajte ho so zadným fotoaparátom Mate 20 Pro na titulnej fotke

Zdroj: letsgodigital

Prečítajte si aj:

Nokia 9 PureView s piatimi fotoaparátmi sa objavila v promo videu. Čítačku odtlačkov prstov má v displeji

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit