V prípade predchodcu to bolo 16 miliónov.

Huawei počas predstavenia smartfónov radu Mate 30 oznámil, že predal viac ako 16 miliónov kusov telefónov radu Mate 20 a viac ako 17 miliónov kusov radu P30. V prípade novinky Mate 30 si verí, že pokorí hranicu 20 miliónov. Potvrdil to CEO spoločnosti, Richard Yu.

Tento cieľ by nebol za normálnych okolností prekvapujúci, avšak Huawei sa bude musieť v prípade radu Mate 30 vyrovnať s komplikáciami, ktoré spôsobuje absencia Google služieb. Tie nemôžu byť kvôli chýbajúcej licencii od Googlu predinštalované v telefónoch radu Mate 30 a výrazne môžu ovplyvniť predaje v Európe.

Huawei preto začne najskôr predávať rad Mate 30 v Číne a následné uvedenie do predaja v európskych krajinách prispôsobí aktuálnej situácii. Richard Yu tiež potvrdil, že ak získa licenciu od Googlu, Google služby dokáže „cez noc“ doinštalovať do Mate 30 zariadení prostredníctvom OTA aktualizácie.

Uvidíme teda, ako sa situácia vyvinie a koľko miliónov kusov Huawei predá, ak by nezískal prístup ku Google službám v blízkej budúcnosti. O dostupnosti telefónov Mate 30 na Slovensku sa rozhodne počas najbližších týždňov.

Zdroj: gsmarena, neowin.net

Prečítajte si aj:

Huawei Mate 30 Pro oficiálne: Nová várka inovácií a nejasná dostupnosť na Slovensku

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit