Výrobca získal viac ako 20 ocenení.

Huawei predstavil v Berlíne prvý 5G čipset Kirin 990 a tiež aj slúchadlá FreeBuds 3, ktoré zaujmú najmä aktívnym potlačením hluku – v ich kategórii nejde o funkciu, ktorá by bola považovaná za samozrejmosť. Obom novinkám sme sa venovali v samostatných reportážach.

Čínsky výrobca sa po skončení výstavy pochválil viac ako 20 oceneniami, ktoré získal. Huawei P30 Pro, ktorý čoskoro dostane nové farebné verzie, je podľa asociácie EISA najlepším smartfónom v rámci ocenení za Najlepší produkt 2019-2020.

Rešpektované združenie, ktorej súčasťou je aj redakcia TOUCHIT, prehlásilo P30 Pro za ideálnu voľbu pre používateľov, ktorí kladú dôraz na kvalitné fotografie.

Množstvo  ocenení „Best of IFA 2019“ pozbieral aj čipset Kirin 990. Dôvodom je najmä podpora rýchlosti sťahovania do 2,3 Gb/s, 16-jadrový grafický čip a masívne vylepšenia výpočtového výkonu pre 5G a umelú inteligenciu.

Nové slúchadlá FreeBuds 3 si odniesli 9 ocenení, vrátane Best of IFA od portálu Android Authority. Tieto slúchadlá podporujú Bluetooth 5.1 a využívajú nový čip Kirin A1 s ultranízkou latenciou.

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

Kirin 990 oficiálne: Tento procesor bude poháňať budúce vlajkové lode Huawei. Obsahuje 5G modem

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit