Očakávaná aktualizácia bola prvýkrát spozorovaná pred pár dňami v Španielsku.

Po pár dňoch konečne dorazila aj na Slovensko a prináša malé, ale za to očakávané vylepšenia. Aktualizačný balík 2.1.0.221 (COOM02) s veľkosťou 61,55 MB prináša zlepšenie, ktoré používateľom umožní odpovedať aj na prijaté správy z aplikácií WhatsApp, Messenger a aj Telegram. Okrem toho aktualizácia prináša lepšiu interakciu s aplikáciou Huawei Hudba a zvyšuje aj stabilitu zariadenia.

Odpovedanie na správy z populárnych komunikačných aplikácií funguje rovnako, ako sme zvyknutí aj v prípade klasických SMS, teda cez prednastavené rýchle odpovede. Tie je možné upravovať priamo v telefóne v aplikácii Huawei Zdravie. Aj keď priamo z hodiniek je možné na správy reagovať cez emoji, tie sa stále v prichádzajúcej správe nezobrazia, takže stále vidíte iba hviezdičku. Pre porovnanie, v prípade modelu Huawei Watch 3 je možné na správy odpovedať aj pomocou zabudovanej softvérovej klávesnice. Tú však hodinky GT 3 neponúkajú.

Pred inštaláciou odporúčame, aby ste na najnovšiu verziu aktualizovali aj aplikáciu Huawei Zdravie a zabezpečili stabilné Bluetooth pripojenie medzi telefónom a hodinkami.

Ak sa vám dostupnosť aktualizácie nezobrazila v notifikačnej lište, skúste ju manuálne vyhľadať v aplikácii Huawei Zdravie: Zariadenie – Kliknite na hodinky – Aktualizácia firmvéru – Skontrolovať aktualizácie – Stiahnuť a aktualizovať.

Viac o týchto hodinkách sa dozviete aj v našej videorecenzii nižšie.

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.