Hulu sa chystá obmedziť zdieľanie podobne ako konkurenčné platformy.

Na webe The Verge sa objavila informácia, že sa Hulu vydá cestou obmedzovania účtov, ktoré sú používané mimo platných podmienok. Používateľom poslala do emailu informáciu, ktorá sa bude týkať zákazu zdieľania hesiel s osobami mimo ich „primárneho bydliska“. Podľa firmy nastanú finálne zmeny do 14. marca 2024.

Spojenie

Aktuálne je Hulu vlastnená sčasti spoločnosťou Disney. V budúcnosti by ju však mala vlastniť celú. Hovorí sa o tom, že obe aplikácie a možnosti streamovacích služieb sa spoja do jedného celku. To je však zatiaľ otázka budúcnosti, keďže na stránke je vidieť, že služba Hulu sa objednáva samostatne a ako zvýhodnený balík si môžete objednať aj Disney+ prípadne ESPN+.

hulu-webpageZdroj: Hulu

Riaditeľ Disney, Bob Iger, oznámil, že by chcel nasledovať príklad služby Netflix. Teraz už je situácia čitateľnejšia a ostatní sa môžu inšpirovať. Je vidieť, že Netflixu sa krok s obmedzovaním zdieľania, ktoré mimochodom porušovalo podmienky používania, oplatil. Záujemcovia o službu Netflix si vytvorili nové registrácie a vlastné platené členstvá. Firma sa mohla v roku 2023 pochváliť rekordným nárastom tržieb aj predplatiteľov v porovnaní s obdobím poklesu po pandémii.

Oficiálne oznámenie

Hulu vo svojom stanovisku oznamuje, že osoby, ktoré nezdieľajú 1 domácnosť, nemôžu využívať zdieľané účty. Ďalej dodáva, že môžu analyzovať používanie účtu podľa ich vlastného uváženia. V prípade, že zistia porušenie zmluvných podmienok používania, môžu obmedziť alebo ukončiť predplatné. Zároveň ale nijak nešpecifikuje, akou formou budú „analyzovať používanie účtu“ a ako presne budú obmedzovať alebo ukončovať prístup.

Podobná situácia bola aj u Netflixu, keď sa po prvotných oznámeniach rozvírili veľké debaty o tom, ako budú používatelia sankcionovaní. Typicky napríklad tí, ktorí síce žijú v jednej domácnosti, no na niekoľko mesiacov pracujú alebo študujú na inom mieste. Preložené do internetovej reči to znamená, že voči službe budú vystupovať pod inou IP adresou ako ich domácnosť.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.