Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Deň po druhej adventnej nedeli, v pondelok 10. decembra 2018, podobne ako to bolo počas uplynulých dvoch rokov, priviezol „vianočný hviezdny Sprinter“ deťom z Detského domova NÁDEJ v Bernolákove vianočné prekvapenia.

Tie venovali deťom zamestnankyne a zamestnanci spoločností Mercedes-Benz Slovakia a Motor-Car Bratislava, ako aj obe spoločnosti. Tradícia „vianočného Sprintera“ sa ujala natoľko, že ani tento rok nechýbali v rámci zbierky pre deti rôzne malé pozornosti, ktoré sa stali veľkými svojím zámerom a nezištnosťou.

Deti sa tak tešili z množstva podnetných a zaujímavých detských kníh, kreatívnych hračiek, pestrého dekoračného príslušenstva či ďalších darčekových predmetov, ktoré rozjasnili aj tú najsmutnejšiu detskú dušičku.

Medzi darmi nechýbali ani pre život detí a každodennú prevádzku domova potrebné a praktické veci, akými boli posteľná bielizeň či kuchynské zariadenie, ktoré pozostávalo z rôznych misiek, kávovaru, tanierov a z príborov. Deti – hlavne tie najmenšie – sa tešili z darovaného vianočného stromčeka s vianočnými ozdobami.

Akýmsi „hviezdnym“ zlatým klincom sa pre deti stalo sedem notebookov, ktoré venovala spoločnosť Mercedes-Benz Slovakia, a tiež detský záhradný domček od spoločnosti Motor-Car Bratislava.

Detský domov Nádej v Bernolákove založila v roku 1929, pôvodne ako sirotinec, dcéra prvého prezidenta Československej republiky T. G. Masaryka a prvá predsedníčka Československého Červeného kríža – Alica Masaryková. Po tom, ako sme si tento rok pripomenuli storočnicu založenia Československej republiky, budúci si pripomenieme už „okrúhle“ 90. výročie existencie tohto detského zariadenia v Bernolákove.

Ako na margo tohtoročného „vianočného hviezdneho Sprintera“ uviedla riaditeľka domova Mgr. Timea Selnekovičová, je príjemné, keď sa aj „vďaka takejto nezištnej štedrosti a ochoty darcov podarí dať deťom v našom zariadení čosi navyše, aby mali aj ony nielen príjemnejšie chvíle tohtoročných Vianoc, ale aj ostatných dní – počas celého roka. Viete, ony síce základné potreby na život u nás zabezpečené majú, v žiadnom prípade netrpia nedostatkom základných potrieb na harmonický a zdravý vývoj ich osobnosti. Predsa len, na rozdiel od iných svojich rovesníkov, sú o čosi ochudobnené. Všetci vieme, čo to je. Aj preto sme nesmierne vďační, lebo aj takáto forma spolupatričnosti ich dokáže obohatiť a spestriť im ich – často neľahký život.“

Zároveň vyjadrila svoju radosť z toho, že „vianočný Sprinter“ neostal len jednorazovou záležitosťou, ale pokračuje v tradícii už tretí rok. „Hovorí sa, že do tretice všetko dobré… Som presvedčená, že v rámci náklonnosti zamestnancov a spoločností, reprezentujúcich „striebornú hviezdu“ na Slovensku, budeme môcť aj v budúcnosti pokojne povedať, že dobro, veľkorysosť, nezištnosť a rozdávanie lásky deťom, ktoré ju potrebujú, sú také prirodzené a ľudské, že sa časom ohraničiť nedajú…“ dodala na záver riaditeľka Detského domova Nádej v Bernolákove.

Značky: