Ak sa vo vašom inventári IT zariadení nájde nevyužitý 2.5“ SATA HDD/SSD disk, tento box z neho spraví elegantný externý disk.

Dobrá cena, pevná hliníková konštrukcia a inštalácia, ktorú zvládne takmer ktokoľvek. Hliníková konštrukcia je dobre spracovaná, brúsený hliník vyzerá efektne, všetky hrany sú zarovnané a nič nepretŕča. ICY BOX je kompatibilný so všetkými 2.5“ SATA HDD/SSD pevnými diskami, bez obmedzenia kapacity. Box má rýchle USB 3.O rozhranie a max. prenosová rýchlosť dosahuje 5 Gbit/s. Záleží však od rýchlosti a možností vloženého disku.

V balení sa nachádza aj prepojovací kábel – z USB-B 3.0 na USB-A 3.0. Napájanie disku je interné – cez prepojovací USB kábel. Výhodou je informačná LED dióda v prednej časti boxu, ktorá informuje o stave disku (ak svieti, disk je pripojený, ale nepracuje / ak bliká, disk je aktívny a prebiehajú procesy).

„Box má pevnú konštrukciu s odnímateľnou vrchnou a spodnou časťou. Obe sú priskrutkované (krížové skrutky). Je dobré vedieť, že vložený disk nemá tendenciu pohybu, je pevne ukotvený. Ak by bol disk užší alebo kratší, dá sa bezproblémov vypodložiť.“

Inštalácia spočíva v odskrutkovaní vrchnej časti, kde sa nachádza elektronika s konektormi. Na pripojenie disku je to SATA a výstup je USB-B 3.0. Maximálna výška disku nesmie presiahnuť 9.5 mm. Po prepojení sa disk vloží do vnútra boxu a priskrutkuje sa späť vrchná časť. Hotovo, externý disk je pripravený na používanie.

Na začiatku používania ja lepšie disk sformátovať, samozrejme, ak na ňom nie sú potrebné dáta. Ak to však neurobíte, nič sa nedeje, je to len odporúčanie, nemá to žiadny súvis s funkčnosťou zariadenia. Rozmery boxu sú 126 x 80 x 13 mm s hmotnosťou 140 gramov (bez disku). V balení nájdete samotný box, prepojovací USB 3.O kábel, malý skrutkovač, návod a kúsok samolepiacej peny (ak by bolo treba disk vypodložiť).

Možnosť zakúpenia: www.agem.sk

Cena boxu: 12 eur

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE