Zároveň je to ideálny darček na Vianoce, ktorý si zamilujete.

SanDisk Extreme PRO je kompatibilný so svetom PC aj Mac

SanDisk Extreme PRO je kompatibilný so svetom PC aj Mac

Disky SanDisk Extreme používame v redakcii radi. Je to odolný disk s pripojením pomocou USB-C portu (s redukciou na USB-A), mimoriadne rýchly a odolný. Dávame naň pozor, ako na oko v hlave, lebo je to naše primárne externé pamäťové médium pre fotky a videá. Výrobca SanDisk teraz ohlásil príchod novej verzie.

Viac bezpečia

Tieto nové disky majú ponúkať až dvojnásobnou rýchlosť v porovnaní s nami používanou generáciou a obsahujú aj ďalšie nové technológie. Využijú ho hlavne profesionálni fotografi a tvorcovia video obsahu kvôli tomu, že prinášajú naozaj spoľahlivé riešenie uschovávania dát. Oplatia sa hlavne vtedy, ak pracujete so 4K a 8K obsahom. Po softvérovej stránke je tu ochrana obsahu heslom a nová generácia môže používať aj 256-bitové hardvérové AES šifrovanie.

SanDisk Extreme a Extreme Pro

SanDisk Extreme a Extreme Pro

Pamäťová kapacita je až do 2 TB a táto generácia externých SSD diskov je založená na technológii NVMe. Najvyšší model z tohto radu má osobitne zosilnenú konštrukciu. SanDisk Extreme PRO totiž teraz prichádza v hliníkovom obale, ktorý je jednak extra odolný, ale zároveň aj dobre odvádza teplo.

Externý disk SanDisk Extreme je takto vhodný externý disk pre niekoho, kto potrebuje dostatok priestoru a pri premiestňovaní digitálneho obsahu nechce čakať. Disky sú pritom kompatibilné so svetom PC aj Mac.

Aby ste disk nestratili, je na tele disku aj praktické očko na karabínu, čím sa dá disk pripevniť k batohu, taške alebo k opasku. My ho nosíme na zväzku kľúčov a nestratili sme ho. Aj v novej verzii je k dispozícii rozhranie USB-C. My si zvykneme na tento disk robiť aj zálohu obsahu smartfónu. Ide to veľmi rýchlo a máte potom istotu, že o svoje fotky a videá takto neprídete.

SanDisk Extreme umožňuje aj zálohu dát zo smartfónu

SanDisk Extreme umožňuje aj zálohu dát zo smartfónu

Viac rýchlosti

Vlajková loď SanDisk Extreme PROs hliníkovým šasi umožňuje rýchlosť čítania aj zápisu 2000 MB/s. Disk odolá pádu až z dvoch metrov a spĺňa normy IP55.

Štandardná verzia SanDisk Extreme poskytuje rýchlosť čítania 1050 MB/s a rýchlosť zápisu až 1000 MB/s. Aj to s prehľadom postačuje na vytváranie digitálneho obsahu a zachytenie filmových záznamov. Ochrana je rovnaká, teda IP55 a disk opäť odolá pádu z výšky dvoch metrov.

SanDisk Extreme je určený hlavne pre filmárov a fotografov

SanDisk Extreme je určený hlavne pre filmárov a fotografov

Čo za to?

SanDisk Extreme je dostupný v kapacitách 500 GB za 139 USD a 1 TB  za 239 USD v online nákupe v USA (ide o ceny bez miestnej dane). Disk SanDisk Extreme s kapacitou 2 TB bude v predaji behom predvianočného obdobia. SanDisk Extreme PRO je už teraz dostupný v kapacite 2 TB. Disk s kapacitou 1 TB bude v predaji pred Vianocami za 299 USD na WDStore.

Ceny nových externých diskov SanDisk Extreme kopírujú ceny predchádzajúcich modelov v čase svojho uvedenia na trh a presné ceny na slovenskom trhu zisťujeme. O recenziu sme požiadali.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.