Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) je už piaty krát partnerom a oficiálnym dopravcom Pohody. Najväčší slovenský hudobný festival, ktorý sa uskutoční na letisku v Trenčíne v termíne 5. – 8. júla 2018, opäť ponúka návštevníkom bohatý program.

Celkovo budú vypravené štyri mimoriadne festivalové vlaky. V deň začiatku Pohody pôjde jeden rýchlik z metropoly východu a druhý vlak bude vypravený z hlavného mesta. Návštevníkom festivalu, ktorí sa vo štvrtok 5. júla povezú do Trenčína špeciálnym vlakom z Košíc, náladu spríjemní a atmosféru v párty vozni rozprúdi svojím vystúpením kapela S Hudbou Vesmírnou i DJ. V nedeľu 8. júla sa hudobní nadšenci odvezú späť domov znova dvomi vlakmi (jeden vlak do Bratislavy, jeden do Košíc). Okrem pohodlnej a ekologickej dopravy má však národný dopravca pre návštevníkov Pohody aj ďalšie zaujímavé ponuky.

V stánku ZSSK si ľahko a jednoducho zakúpite cestovný lístok aj miestenku. V piatok 6. júla budú dokonca lístky predávať priamo ambasádori kampane Ideme vlakom – Dominika, Marek a Sorizzo, ktorí budú mať v stánku aj autogramiádu. Festivalový vláčik zasa zabezpečí rýchly pohyb po areáli cez päť zastávok s názvami slovenských miest (Bratislava, Trnava, Žilina, Poprad, Košice), pričom na zastávkach nebudú chýbať retro sedačky. Každý, kto sa zastaví v stánku národného dopravcu, si okrem oddychu v chill-outových zónach navyše bude môcť premiérovo vyskúšať inovovanú verziu e-shopu a mobilnej aplikácie, ktorá bude pre verejnosť dostupná už na jeseň.

„Národný dopravca už piaty rok aktívne podporuje najväčší letný festival. Na Pohodu vás mimoriadne rýchliky dopravia jednoducho a ekologicky a vďaka festivalovému vláčiku ZSSK sa po areáli trenčianskeho letiska môžete pohybovať rýchlejšie či bez toho, aby vás boleli nohy. Som veľmi rád, že sa partnersky spolupodieľame na festivale, ktorý spája hudbu s umením, dáva priestor rôznym hudobným žánrom a vyzýva k tolerancii kultúr,“ uviedol Filip Hlubocký, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK.

Predpredaj cestovných lístkov na mimoriadne vlaky je spustený už od 18. júna, pričom cestovné je ešte výhodnejšie a ušetriť môžete 28 – 54 % z bežnej ceny.  Za spiatočný lístok do Trenčína zaplatia fanúšikovia festivalu z Košíc a Kysaku 12,90 €, z Popradu-Tatier a Spišskej Novej Vsi 10,90 € a z Liptovského Mikuláša, Ružomberka a Bratislavy 8,90 €. Lístky platia iba v týchto mimoriadnych vlakoch (nie je možné ich použiť v iných vlakoch a v mimoriadnych vlakoch nie je možné použiť iné lístky), pričom ZSSK garantuje všetkým cestujúcim miesto na sedenie – každý z vlakov ponúka spolu 350 miest v 2. triede. Lístky na špeciálne festivalové vlaky si môžete zakúpiť na predajných miestach ZSSK alebo v sieti Ticketportal. Nástup do špeciálnych vlakov bude koordinovaný a v čase príchodu a odchodu týchto rýchlikov bude zároveň posilnená kyvadlová doprava zo stanice na letisko v Trenčíne.

Značky: