Sony ide svojou cestou, novinka výraznejšie neprekvapí.

Spoločnosť Sony je jedným z mála výrobcov, ktorého telefóny sa už niekoľko rokov držia zaužívaného dizajnu. Sony neexperimentuje, nová vlajková loď Xperia XZ pokračuje v zavedenom štandarde. Výraznejšie zaoblenie niektorých hrán si síce všimnete, avšak novinka má špecifický vzhľad telefónov od Sony a vhodne prepája dva svety – v minulosti používané označenie vlajkových lodí Xperia Z s aktuálnym radom Xperia X.

V štandardnom duchu sa niesla aj tlačová konferencia na veľtrhu IFA. Sony nehovorilo o parametroch novej vlajkovej lode. Počas prezentácie sa zameralo najmä na vylepšenie fotoaparátu, ktorý je podľa výrobcu jedným z najpokročilejších, aké dnes nájdete v smartfónoch.

Vylepšením sú nové senzory. Celkovo ich fotoaparát obsahuje 3 – k už známemu obrazovému snímaču Exmor RS pribudol laserový AF senzor pre ostrejšie fotky a RGBC-IR snímač pre lepšie vyváženie bielej farby na základe zdroja svetla v okolitom prostredí.

Rozlíšenie fotoaparátu je 23MP, fotku vytvoríte z pohotovostného režimu za 0,6 sekundy stisnutím tlačidla spúšte, čo je ďalšia špecifická vlastnosť telefónov Sony. Novinkou je aj 5-osová stabilizácia obrazu, ktorú Xperia XZ ponúka ako prvý smartfón na svete. Jej prínos oceníte pri nahrávaní videa.

Sony Xperia XZ má 5,2-palcový displej s rozlíšením Full HD. Procesor je Snapdragon 820, operačná pamäť má kapacitu 3 GB RAM a telefón bude dostupný vo verziách 32 GB / Single SIM a 64 GB / Dual SIM. Dostupnosť a cenu pre náš trh zatiaľ nepoznáme.

Sony takisto predstavilo novinku s názvom Xperia X-Compact.

Sony Xperia XZ a X-Compact. Novinky od Sony na IFE

Sony Xperia XZ a X-Compact. Novinky od Sony na IFE

Prečítajte si aj:

IFA 2016: Sony má novú vlajkovú loď Xperia XZ a mini verziu X-Compact

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit