Lenovo Yoga 920 je rozhodne špecifický notebook. To najlepšie, čo zo série Yoga môžete mať.

Lenovo Yoga 910 bola uvedená v novembri 2016, teraz je čas na nástupcu tohto ultratenkého konvertibilného notebooku. Má v sebe totiž najnovšie procesory Intel Core i z ôsmej generácie intelovských procesorov. Kúpiť si ho budete môcť aj so 4K displejom.

Kto bude chcieť ušetriť a nepotrebuje na uhlopriečke 13,9“ vyslovene 4K displej, je tu možnosť konfigurácie s Full HD displejom.

Novinka prichádza s podporou Lenovo Active Pen so 4096 stupňami tlaku. Je teda ideálny pre tých, čo chcú používať Yogu 920 nielen na elementárne písanie textov ale aj grafikov. Tí by mohli posunúť svoju kreativitu opäť o niečo ďalej bez potreby ďalšieho špecializovaného zariadenia. Novinka má v sebe zabudované mikrofóny tak, aby vám Cortana rozumela aj zo štyroch metrov. Teda možno nie priamo vám / nám na Slovensku ale skôr na zahraničných trhoch.

Notebook váži len 1,37 kg a jeho hrúbka je 13,95 mm v zatvorenom stave. Dostupný bude v troch farbách, platinovej, bronzovej a medenej.

Sme radi, že Yoga prichádza s ôsmou generáciou Intel Core i procesorov. Aj vďaka tomu sa podarilo výrobcovi dosiahnuť výdrž na batériu s časom 15,5 hodiny. To v prípade Full HD varianty. Ak si kúpite 4K model, budete sa musieť uspokojiť s výdržou 10,8 hodiny.

Yoga 920 bude dostupná už tento mesiac a v predaji budú obe varianty pre fanúšikov Star Wars. Ceny nám zatiaľ Lenovo neprezradilo.

Na článku spolupracoval Roman Kadlec.

Prečítajte si aj:

Minúta po minúte: Lenovo predstavuje Motorolu Moto X4, Yogu 920 a VR okuliare

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.