IFA sa v Berlíne naozaj uskutoční. A to v septembri 2020. Konkrétne od 3. do 5. septembra, teda bude trvať len 3 dni. Maximálne sa na IFA 2020 zúčastní 3000 ľudí.

Z dôvodu koronakrízy bude platiť obmedzenie na počet ľudí na výstave, konkrétne je to 1000 ľudí na jeden deň. Nebude to klasická IFA – ľudia teda nebudú chodiť medzi stánkami. Naopak, IFA príde za nimi. Všetko sa bude odohrávať na dvoch pódiách, kde vystavovatelia budú ukazovať svoje produkty. Od rána do večera.

Okrem tohto bude prebiehať špeciálny event výhradne pre médiá, kde sa bude dať robiť interview s vystavovateľmi, ako aj realizovať prvé testy. Vystavovateľ pritom plánuje pozvať niekoľko stoviek novinárov z celého sveta, aby mohli sprostredkovať to, čo je aktuálne nové v oblasti IT a spotrebnej elektroniky vo svete.

Program, kto vlastne na IFA 2020 bude vystavovať a z akých krajín budú vystavovatelia zatiaľ nikto nevie. Známe je len meno hlavného hosťa, ktorým je Cristiano Amo, prezident Qulacomm.

IFA tak bude pravdepodobne prvý veľtrh, ktorý sa uskutoční v post-koronovom období. Nebude to klasická IFA, ale bude s fyzickou účasťou ľudí. Okrem tohto bude možné sledovať prezentácie na pódiách aj virtuálne.

O tom, čo sa na IFA naozaj ukáže vás budeme samozrejme informovať. Účasť všetkých bude prebiehať za prísnych hygienických opatrení. Plán B v prípade, že príde druhá vlna koronakrízy existuje, v tomto prípade sa IFA uskutoční čisto virtuálne bez účasti návštevníkov.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.