Tlačová konferencia spoločnosti Philips sa niesla v znamení predstavenia najvyššej rady televízorov, reproduktorov, slúchadiel a takisto mnohých ďalších zariadení.

Novým top modelom TV tejto spoločnosti, respektíve spoločnosti TP Vision, ktorá sa stará o vývoj, výrobu a takisto predaj TV v rámci tejto produktovej značky, sa stal Philips 9600 s 4K rozlíšením a uhlopriečkou 65“ (164 cm). V jeho výbave nechýba AmbiLight, s ktorým obe spoločnosti ostro vyrazili do útoku v mnohých modelových radách.

PH-AL

Najväčšiu pozornosť však napokon vzbudil celkom iný model. V minulom roku Philips a TP Vision predstavili prototyp televízora, ktorý používal namiesto svetelných diód pokročilejšiu projekciu obrazu, čo vzbudilo nadšené reakcie. Tento rok už došlo na predstavenie skutočného produktu, ktorý sa dostane na trh v októbri. Ide o jednu z najzaujímavejších technológií, ktorú v súvislosti s TV môžeme dnes vidieť (mimo samotnej technológie displejov).

PH-AmLux

Televízor nesie názov Philips AmbiLux a má uhlopriečku 65“. O projekciu sa stará celkom deväť projektorov, umiestnených v oblúku v zadnej časti televízora. Celej technológii sa ešte budeme venovať článku a videách.

PH-AmLux2

Ďalšou zo zaujímavých noviniek je takisto TV Philips 8601 s odnímateľnými reproduktormi. Ide o tenké a magneticky prichytené pásy, ktoré obsahujú dovedna 18 reproduktorov, 16 mikrozosilňovačov a dva interné subwoofery. Dohromady poskytujú výkon 50 W, pričom ich je možné kompletne odobrať a umiestniť do väčšej vzdialenosti od televízora pre zlepšenie priestorového vnemu.

PH-TVrep1

Zvuk je prenášaný bezdrôtovo. O napájanie sa stará dvojica podstavcov, zapojených do siete, ktoré sú ako voliteľné príslušenstvo. TV má integrovanú funkciu AmbiLight a bude dostupná v uhlopriečkach 55“ (139 cm) a 65“ (164 cm).

PH-TVrep2

AmbiLight si našiel cestu aj do monitorov. Model Philips 275C5QHGSW s uhlopriečkou 27“ a Full HD rozlíšením nesie základňu Ambiglow Plus, ktorá na dotyk mení farbu a jas. Všetko je podrobne možné nastaviť takisto cez menu samotného monitoru. Svetlo je aktívne a môže sa meniť podľa toho, čo prebieha na obrazovke. Monitor sa bude predávať za nemalú sumu 389 eur.

PH-Monitor

Philips predvádzal takisto aj mnoho zvukových systémov. Medzi najzaujímavejšie patril Fidelio B5, pozostávajúci zo subwooferu a priestorového reproduktoru, ktorý obsahuje päť  zvukových kanálov. Jeho bočné strany je možné oddeliť a odniesť ich spolu so sebou na gauč, čím vytvoríte zadnú reproduktorovú sústavu a priestorový zážitok.

PH-Repro1

Prenos zvuku prebieha cez bluetooth a túto časť je možné zobrať si so sebou aj inde a používať ju ako bezdrôtový reproduktor napríklad v spojení so svojim smartfónom.

PH-Repro2

Značky:

František Urban

František Urban
Zameriavam sa najmä na prehľadové a analytické články z oblasti najrôznejších technológií a ich vývoja. Nájdete ma takisto pri diagnostike HW a SW problémov.