Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Canon Europe dnes predstavila novú vlajkovú loď produktového radu imagePRESS, sériu C10000VP. Ide o prvý farebný digitálny tlačový stroj značky Canon, ktorý dokáže vytlačiť 100 strán za minútu.

Canon_imagePress C1000VP3_nowatCanon novú sériu imagePRESS C10000VP navrhol tak, aby uspokojila rastúci dopyt komerčných i interných poskytovateľov tlačových služieb, ktorí vyžadujú väčší objem tlače bez dopadu na kvalitu. Canon C10000VP využíva celý rad technologických inovácií, ktoré zvyšujú výkon, spoľahlivo zaisťujú konzistenciu farieb i presnejšie riadenie nakladania tlačových materiálov. Okrem toho prináša flexibilitu pre manipuláciu s médiami i pre dokončovacie práce. Séria imagePRESS C10000VP tak definuje nový štandard ako v oblasti obrazovej kvality, tak i v produktivite tlače.

Nová vlajková loď nadväzuje na úspechy radu imagePRESS, ktorý má od svojho uvedenia v roku 2006 povesť robustnej produkčnej tlačiarne s vysokou spoľahlivosťou a kvalitou.  Dôveru používateľov v túto technológiu dokazujú i počty predaných zariadení. Zákazníci z celého sveta si do dnešného dňa zadovážili 40 000 farebných zariadení imagePRESS[1] vrátane dvoch tisíc zariadení série C800, ktoré Canon v Európe predal v priebehu jedného roka od uvedenia v júli 2014. Vďaka investíciám do technológie Canon imagePRESS a podporných služieb môžu tisíce európskych poskytovateľov tlačových služieb ponúkať nové služby s vyššou produktivitou a úspešne rozširovať svoje podnikanie.

Canon imagePRESS C10000VP v sebe spája nové vlastnosti s osvedčenou technológiou a môže sa vo svojej triede pochváliť bezkonkurenčnou kvalitou i produktivitou. To všetko otvára dvere k zákazníkom z ďalších segmentov trhu.

Optimálna produktivita a všestrannosť

Canon imagePRESS C10000VP dovoľuje tlačiť rýchlosťou až 100 strán za minútu, a to pri gramáži média až 350 g/m2. Nový tlačový stroj tak udržuje vysokú mieru produktivity i v priebehu dlhodobej a zmiešanej tlače vrátane využitia špeciálnych typov tlačových materiálov, ako sú napríklad syntetické papiere. Vďaka vyššej účinnosti prenosu a nižšej fixačnej teplote tonera CV (Consistently Vivid) sú výstupy kvalitné a živé i v prípade tlače na štruktúrované materiály.  Súčasťou stroja je tiež nový vzduchový kompresor, vďaka ktorému je možné tlačiť i na ľahké médiá s povrchovou úpravou, a to pri plošnej hmotnosti iba 70 g/m2.

Canon_imagePress C1000VP4_nowatNové zariadenie je skutočne všestranné, a to vďaka možnostiam dokončovacích úprav. Tieto funkcie zahŕňajú i nový profesionálny dierkovač pre širokú škálu formátov tlačových médií a podporu priebežného prehýbania. Poskytovatelia tlačových služieb si navyše môžu vybrať medzi dvomi digitálnymi tlačovými radičmi, Canon PRISMAsync alebo novým EFI Fiery FS200, a využívať tak RIP i riadenie, ktoré zefektívni ich pracovné postupy.

Vynikajúca obrazová kvalita a predvídateľná konzistencia farieb

Canon imagePRESS C10000VP posúva obrazovú kvalitu na ďalšiu úroveň a rýchlosťou 100 strán za minútu definuje nový výkonnostný štandard. Vďaka tomu, že novinka využíva rovnaký CV toner a laserovú technológiu VCSEL (Vertical Cavity Service Emitting Laser) s 32 paprskami ako úspešná modelová séria C800, ponúka imagePRESS C10000VP tlačové rozlíšenie 2 400 x 2 400 dpi i výstupy so živými farbami.

Konzistenciu farieb má na starosti nová vyvíjajúca jednotka, ktorá zaisťuje nemennú podobu výstupu i v prípade veľmi dlhých tlačových úloh. Na stabilite výstupu sa ďalej podieľa ako nová technológia Multi Density Adjustment Technology, ktorá umožňuje automaticky a v reálnom čase korigovať hustotu, tak i riadkový stroboskopický senzor pre každodennú kalibráciu farieb.

Canon imagePRESS C10000VP pomáha poskytovateľom tlačových služieb s tým, aby boli pri tlači úspešní už na prvý pokus. Súčasťou najnovšieho modelu je preto druhý prenosový pás, ktorý zlepšuje kontrolu nad nakladaním média. Za vysokou úspešnosťou stojí i nová technológia Simple Registration Control pre rýchlejšie a jednoduchšie úpravy nakladania.

„Optimalizácia produktivity je pre poskytovateľov tlačových služieb životne dôležitou úlohou,“ hovorí Mark Lawn, European Professional Print Director spoločnosti Canon Europe. „A preto potrebujú riešenie, pri ktorom budú mať istotu vynikajúcej obrazovej kvality, predvídateľnej konzistencie farieb i presného nakladania skutočne širokej škály tlačových materiálov. To všetko bez negatívnych dopadov na rýchlosť. Náš nový imagePRESS C10000VP týmto požiadavkám perfektne zodpovedá.“

Canon_imagePress C1000VP_nowat„Vďaka neustálym inováciám radu imagePRESS tieto zariadenia umožnili, aby zákazníci využili záujem trhu o farebnú produkčnú tlač. Nová vlajková loď imagePRESS C10000VP stojí na čele impozantnej produktovej zostavy a je ďalším dôkazom pokračujúceho záväzku spoločnosti Canon reagovať na požiadavky zo strany zákazníkov. Modelová séria imagePRESS C10000VP je ideálnou ako pre súčasných zákazníkov, ktorí svoje podnikanie rozvíjali práve so zariadeniami imagePRESS a teraz zvažujú ďalší krok smerom k vysoko kvalitnej a výkonnej farebnej produkcii, tak i pre ostatných poskytovateľov tlačových služieb, ktorí chcú využiť meniace sa požiadavky trhu,” dodáva Mark Lawn.

Canon  imagePRESS C10000VP bude v predaji od septembra 2015 a ešte v priebehu tohto roku absolvuje svoju európsku premiéru na veľtrhu Canon EXPO v Paríži.

[1] Počet zahŕňa modely série imagePRESS C1, C1+ a C7000VP a C800

Značky: