Microsoft má pre majiteľov iPhone príjemnú novinku.

V príspevku na svojom blogu spoločnosť Microsoft oznámila, že od 15. mája 2023 zavádza službu Phone Link (Prepojenie s telefónom) pre iOS pre všetkých používateľov operačného systému Windows 11. Pomocou spomínanej aplikácie budú môcť pripojiť svoj iPhone k počítaču so systémom Windows 11 a dokonca používať niektoré základ služby iMessage priamo v systéme Windows.

Spoločnosť pôvodne oznámila svoj zámer integrovať iMessage do systému Windows 11 už vo februári a začala túto funkciu najskôr sprístupňovať používateľom programu Windows Insider. Teraz však splnila svoj sľub, že ju do polovice mája sprístupní všetkým používateľom, ktorí majú kompatibilný iPhone a počítač s Windows 11. Stalo sa tak v posledný deň avizovanej lehoty.

Okrem základnej podpory iMessage umožňuje Phone Link používateľom prijímať telefonické hovory na počítači a tiež pristupovať ku kontaktom. Microsoft upozornil aj na podporu služby iCloud Photos, ktorú nedávno vylepšil. Cieľom prepojenia iPhonov s Windows 11 je podľa predstaviteľov redmontskej spoločnosti odstrániť jednu z bariér medzi jablčnými telefónmi a počítačmi.

Aktualizácia aplikácie Phone Link je v súčasnosti dostupná v 85 krajinách (a v 39 jazykoch) a bude fungovať s iPhonom cez Bluetooth pripojenie pre hovory, správy a oznámenia. V počítači však používatelia nemôžu spúšťať mobilné aplikácie, na rozdiel od zariadení so systémom Android. Rovnako zatiaľ nie je podporovaná ani integrácia fotografií priamo do aplikácie.

Najnovšia aktualizácia aplikácie Phone Link by mala byť k dispozícii automaticky. Skontrolovať, či máte najnovšiu verziu, je možné cez Microsoft Store vo Windows 11.

Zdroj: Blogs.windows.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.