Vďaka tomu sa potom dovoláte hocikomu z ľubovoľného zariadenia a získate ďalšie výhody.

Na trhu s mobilnými aplikáciami sa objavila nová komunikačná služba immmr. Tá bola oficiálne predstavená na výstave MWC v Barcelone, počas tlačovej konferencie spoločnosti Deutsche Telekom.

immmr možno v krátkosti definovať ako alternatívu k službám typu WhatsApp. Používatelia novej aplikácie môžu navzájom komunikovať, písať si, telefonovať či uskutočňovať video hovory cez internet zadarmo.

Novinka však prináša aj pridanú hodnotu v podobe extra služieb, ktoré sú aktuálne dostupné iba pre zákazníkov operátora Slovak Telekom. Konkrétne pre používateľov paušálov Happy.

Rozhranie mobilnej aplikácie. Výhodou služby immmr je, že môžete získať aj ďalšie číslo. Každý, kto si aktivuje bezplatný doplnkový balíček, získa jedno britské číslo zadarmo

Vaše číslo v hocakom zariadení 

Čaro novej služby spočíva práve v tom, že ak máte paušál Happy a rozhodnete sa aktivovať si bezplatný doplnkový balíček immmr, vaše telefónne číslo sa „zvirtualizuje„. V praxi to znamená, že budete môcť pomocou neho volať aj zo zariadení, v ktorých nemáte vloženú SIM kartu.

immmr je aktuálne dostupný pre platformy Android a iOS, k dispozícii je takisto webové rozhranie pre počítače. Zo všetkých zariadení môžete telefonovať a pokiaľ máte aktivovaný doplnkový balíček, môžete volať komukoľvek – ak má príjemca konto v službe immmr, hovor je bezplatný. Ak nemá, použijú sa predplatené minúty / SMS z vášho paušálu. Vo všetkých prípadoch je potrebné pripojenie do internetu.

immmr môžete používať na počítači, tablete aj v telefóne

immmr môžete používať na počítači, tablete aj v telefóne

Zo zahraničia za domáce ceny, dostupnosť aj bez pokrytia mobilným signálom

Samozrejme, môžeme polemizovať nad tým, prečo volať niekomu na telefónne číslo cez immmr, keď mu možno zavolať priamo. Výhodu tohto konceptu však oceníte napr. v zahraničí, domov môžete volať za slovenské ceny. Predpokladom je pripojenie do internetu.

Hovor cez immmr putuje zo zahraničia na Slovensko cez internet a tu sa podľa potreby prepojí – k ďalšiemu používateľovi služby immmr pokračuje cez internet zadarmo, k ostatným používateľom putuje ako klasický telefonický hovor. V druhom prípade sa vám spotrebovávajú predplatené minúty, ako keby ste volali v rámci Slovenska.

Rovnako to funguje aj v prípade, že sa nachádzate na mieste, kde nie je dostupný mobilný signál. Ak máte pripojenie do internetu, immmr posunie prichádzajúci hovor do mobilnej aplikácie alebo do webového rozhrania.

Webové rozhranie služby. Ak máte aktivovanú doplnkovú službu, môžete zavolať komukoľvek z vášho telefónne číslo a to priamo z počítača

Webové rozhranie služby. Ak máte aktivovanú doplnkovú službu, môžete zavolať komukoľvek z vášho telefónne číslo a to priamo z počítača

Zatiaľ v testovacej prevádzke

Slovensko je prvá krajina, kde je služba immmr dostupná. Nová komunikačná aplikácia je k dispozícii pre všetkých používateľov, prepojenie s paušálom je však exkluzívnou funkciou pre zákazníkov Happy v Slovak Telekome.

Aplikáciu si môžete stiahnuť z obchodu Google Play. K dispozícii je aj aplikácia v App Store, ale Telekom ju z nejakého dôvodu na oficiálnej stránke immmr.com/sk/ zatiaľ nespomína. Webové rozhranie môžete využívať na web.immmr.com, najskôr si však musíte vytvoriť používateľské konto pomocou mobilnej aplikácie.

Doplnková služba je pre používateľov Happy paušálov dostupná zadarmo. Môžete si ju aktivovať napr. cez portál Môj Telekom

Doplnková služba je pre používateľov Happy paušálov dostupná zadarmo. Môžete si ju aktivovať napr. cez portál Môj Telekom

Používatelia paušálov Happy, ktorí by si chceli aktivovať bezplatný doplnkový immmr balíček, tak môžu spraviť na webe telekom.sk/immmr/aktivacia alebo cez portál Môj Telekom. Do úvahy však treba brať, že služba je zatiaľ v testovacej prevádzke a nemusí teda fungovať vždy bezchybne.

V rámci úvodnej ponuky dostanú zákazníci paušálov Happy, ktorí si doplnkovú službu aktivujú, 100 voľných minút pre medzinárodné volania a dodatočné britské číslo zadarmo. Okrem svojho klasického telefónneho čísla tak môžete používať aj iné, zahraničné a využívať ich podľa potreby. S britským dodatočným číslom, ktoré vám služba aktuálne pridelí, sa však na slovenské čísla nedovoláte.

Viac informácií nájdete na https://www.telekom.sk/wiki/ostatne/immmr.

Google Play
App Store

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit