Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Výrobca vozidiel Mercedes-Benz pred viac ako rokom predstavil program MANUFAKTUR.

Program bol predstavený v exkluzívnych konštrukčných radoch, napríklad vo štvordverovom kupé Mercedes-AMG GT a vo vozidle Mercedes-Benz Triedy S s dlhým rázvorom. Okrem toho aj vo vozidlách Mercedes-Maybach Triedy S, ako aj vo vozidlách Triedy G. Nový program na individuálne prispôsobenie vozidla vyvolal u zákazníkov veľmi dobrý ohlas. Individuálne prispôsobenie prostredníctvom ponuky MANUFAKTUR je najnovšie možné aj pre model EQS, prvý plnoelektrický luxusný sedan od Mercedes a Mercedes-AMG.

Špeciálne laky, ako aj vysokokvalitné zušľachtenia v interiéri rozširujú možnosti stvárnenia vozidla EQS v súlade s osobným vkusom. V ďalšej časti uvádzame niekoľko príkladov z programu MANUFAKTUR pre model EQS:

• Dovedna je k dispozícii deväť lakov MANUFAKTUR, medzi nimi aj laky známe z Triedy S, napríklad jednovrstvový lak MANUFAKTUR historická modrá alebo lak MANUFAKTUR kalaharská zlatá magno.

• Analogicky k Triede S je k dispozícii aj interiérový balík MANUFAKTUR[1]. K dispozícii je pre model EQS od značky Mercedes, aj v kombinácii s interiérom AMG Line, ako aj pre model EQS od značky Mercedes-AMG. Predné aj zadné sedadlá sú potiahnuté kožou napa a majú prepracované kosoštvorcové prešívanie. Koža napa vo farbe MANUFAKTUR je použitá aj na lakťových opierkach na dverách, na stredovej konzole, ako aj v dolnej časti prístrojovej dosky. Novinkou sú farby MANUFAKTUR tabaková hnedá, mystická červená a ružovosivá. Ďalším výrazným prvkom výbavy je ručne potiahnutý volant MANUFAKTUR v koži napa, ktorý je farebne zladený s príslušnou farbou interiéru. Podlahové rohože s vysokým vlasom sú lemované kožou napa. Podlahové rohože a podušky opierok hlavy sú zušľachtené vyšitou hviezdou Mercedes-Benz alebo logom Mercedes-AMG. Na osvetlených nástupných lištách v priestore dverí sa nachádza označenie príslušnej značky a exkluzívny vzor MANUFAKTUR. Stredovú konzolu zdobí nápis MANUFAKTUR so vzhľadom lesklého chrómu. Je vyhotovený písaným písmom a svedčí o tom, že značka si zakladá na kvalitnom remeselnom spracovaní.

• Balík emblémov[2] je k dispozícii pre štandardný interiér s čiernym čalúnením sedadiel a čiernym kobercom. Podlahové rohože s vysokým vlasom a podušky opierok hlavy majú vyšitú hviezdu Mercedes-Benz s farebným vyhotovením tón v tóne.

[1] K dispozícii v kombinácii s komfortnými sedadlami; dostupnosť závisí od trhu.

[2] Nie v kombinácii s interiérom AMG Line a nie pre modely Mercedes-AMG; dostupnosť závisí od trhu.

Značky: