Značka Infinix je na trhu od roku 2013.

Infinix je najnovší výrobca smartfónov, ktorý oficiálne vstúpil na slovenský trh. Táto značka pochádza z Číny a po úspechu v Afrike postupne expanduje aj do Európy. Medzi prvými európskymi krajinami, kde sú Infinix telefóny v predaji, sú Slovensko, Česko a Poľsko.

Infinix je na Slovensku od leta 2022. Smartfóny tejto značky majú v ponuke Alza.sk, Datart aj NAY.sk. Čínsky výrobca tiež plánuje predávať svoje zariadenia cez slovenského operátora O2. V budúcnosti možnože pribudnú aj ďalší operátori.

Podobne ako ostatné čínske značky, aj Infinix chce zaujať pomerom cena/výbava, resp. výkon. Výrobca tvrdí, že 70 % majiteľov jeho smartfónov sú muži vo veku do 25 rokov, a že v roku 2019 až 2021 dosiahol 172 % nárast predajov v 40 krajinách, kde v danom období pôsobil.

Infinix tvrdí, že na trh priniesol viacero inovácií, medzi ktoré patrí 180 W nabíjanie (50 % kapacity batérie sa nabije za 4 minúty), 3D VCC chladenie alebo technológia Future Light Painting Leather, vďaka ktorej dokáže zadná strana meniť farbu, keď je vystavená slnečnému žiareniu. S touto technológiou sme sa stretli aj v prípade značky vivo.

Infinix má vo svojom portfóliu štyri rady smartfónov (Zero – vlajková loď, Note – dôraz na výkon, vyššia stredná trieda v rámci tejto značky, Hot – nižšia stredná trieda, Smart – cenovo dostupný smartfón).

V ponuke výrobcu sú aj slúchadlá, powerbanky a adaptéry – všetky tieto zariadenia budú dostupné aj v Česku a na Slovensku do konca roka 2022. Infinix tiež vyrába notebooky a inteligentné televízory, avšak tie sa zatiaľ na náš trh nedostanú.

Infinix Note 12 ProZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
Infinix Note 12 Pro

Infinix Note 12 Pro a Note 12 Pro 5G

Od 22. septembra sú na Slovensku v predaji dva nové smartfóny – Infinix Note 12 Pro a Note 12 Pro 5G. 4G verzia ponúka procesor Helio G99 (6 nm), 256 GB úložisko, 8 GB RAM (+ 5 GB virtuálnej RAM), 6,7-palcový AMOLED displej s rozlíšením Full HD+ a 60 Hz obnovovacou frekvenciou.

Vo výbave sa tiež nachádza 5000 mAh batéria, 33 W nabíjanie, 10-vrstvový grafitový systém chladenia a Android 12 s nadstavbou XOS 10.6. Výrobca sľubuje 1 veľkú aktualizáciu systému Android a 2 roky bezpečnostných záplat.

Fotografickú výbavu tvorí trojitý zadný fotoaparát – hlavný senzor má rozlíšenie 108 Mpx a clonu f/1.75. Cena tohto telefónu je 299 eur, prvých 50 zákazníkov ho môže získať za 250 eur.

Verzia s 5G konektivitou sa nazýva Note 12 Pro 5G a od 4G verzie sa odlišuje použitým procesorom MediaTek Dimensity 810, 128 GB úložiskom a absenciou NFC – 4G verzia ho obsahuje, avšak 5G verzia ho nemá. Cena 5G verzie je 260 eur.

Infinix Note 12 ProZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
Infinix Note 12 Pro

Zdroj: Infinix, vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit