Infinix ZERO 30 5G sa orientuje na realizáciu vlogov. Je preto vybavený špičkovým fotoaparátom s rozlíšením Ultra HD (4K/60FPS).

Infinix predstavil prvý smartfón vo svojej triede, ktorý je vybavený predným fotoaparátom s podporou videa v rozlíšení Ultra HD (4K/60FPS). Telefón Infinix ZERO 30 5G vám umožní realizovať veľmi kvalitné selfie fotografie a videá.

Infinix ZERO 30 5G bol vytvorený s cieľom umožniť hlavne mladým ľuďom vytvárať filmový video obsah v Ultra HD rozlíšení. Skvelý predný fotoaparát s rozlíšením 50 Mpx podporuje nahrávanie videa v rozlíšení 4K (3840 × 2160) pri 60 FPS, čo je funkcia, ktorú zvyčajne nájdete v najvyšších vlajkových lodiach.

Aj keď máte obmedzený rozpočet, môžete dosiahnuť kvalitu záberu. Prednú kameru dopĺňajú ďalšie režimy videa, ktoré umožňujú vytvárať autentickejšie vlogy vo filmovom štýle. Medzi ďalšie špičkové funkcie patrí zakrivený 144 Hz AMOLED displej, výkonný osemjadrový procesor a 21 GB rozšírenej pamäte.

Infinix ZERO 30 5G
Infinix ZERO 30 5G

4K 60 snímok za sekundu dá do videa šťavu

Duálny blesk vám umožní natočiť momentku za rôznych svetelných podmienok. Funkcia PDAF (automatické zaostrovanie s fázovou detekciou) zaisťuje ostrý a kvalitný obsah, či už fotíte selfie alebo nahrávate video. K dispozícii je Filmový filter, video s pomerom strán 2,35:1 pre autentickejší filmový vzhľad alebo funkcia Dual View na zachytenie akcie z oboch strán fotoaparátu pri nahrávaní videa z prednej a zadnej strany.

Infinix ZERO 30 5G sa môže pochváliť zadným fotoaparátom s rozlíšením 108 Mpx, ktorý vďaka snímaču s veľkosťou 1/1,67″ a sklenenému objektívu, ktorý zachytáva o 10 % viac svetla ako štandardné objektívy. Kombinuje technológie OIS a EIS, ktoré zabezpečujú stabilné snímanie fotografií aj videí. Trojnásobný optický zoom umožňuje zachytiť detaily na diaľku, zatiaľ čo 120° širokouhlý objektív vám pomáha zachytiť svet tak, ako ho vidia vaše oči.

Dizajn

Infinix ZERO 30 5G je štýlový z každého uhla pohľadu. Úzky 2,8 mm rámik je vybavený zakriveným displejom, ktorý má 60° zakrivenie. Displej je chránený pred poškodením sklom Corning Gorilla Glass. Telefón Infinix ZERO 30 5G je k dispozícii vo farbách Golden Hour, Rome Green a Fantasy Purple.

Infinix ZERO 30 5G
Infinix ZERO 30 5G

Vďaka obnovovacej frekvencii 144 Hz je obrazovka a navigácia v operačnom systéme plynulá, zatiaľ čo 10-bitové farby DCI-P3, vysoký kontrastný pomer a maximálny jas 950 nitov znamenajú kvalitný obraz. Infinix ZERO 30 5G je vybavený zvukovým systémom s dvoma reproduktormi s podporou DTS. Obsahuje aj režim starostlivosti o oči certifikovaný inštitútom TÜV Rheinland, ktorý chráni vaše oči počas dlhšieho pobytu na obrazovke.

Vysoký výkon, pamäť a úložisko

Nahrávanie a spracovanie videa s vysokou snímkovou frekvenciou Ultra HD si vyžaduje dostatočný výpočtový výkon, systémovú pamäť a úložisko. Základom je osemjadrový procesor MediaTek Dimensity 8020. Štyri jadrá Cortex-A78 so 4-násobným výkonom sú prispôsobené na náročnú prácu. Ostatné jadrá 4x Cortex-A55 sa starajú o plynulý chod a zabezpečujú plynulé prepínanie aplikácií a navigáciu v používateľskom rozhraní. D8020 bez problémov zvláda nároky na nahrávanie videa v rozlíšení 4K/60 snímok za sekundu a vytvára tak podmienky pre filmové zážitky.

Pokiaľ ide o systémovú pamäť, Infinix ZERO 30 5G ide ďalej a je vybavený až 21 GB rozšírenej pamäte (12 GB plus 9 GB pomocou technológie zlúčenia pamäte). Výrazne väčšia požiadavka na pamäť je potrebná na zvládnutie požiadaviek videa v rozlíšení 4K a oveľa väčších veľkostí vytváraných súborov v porovnaní so štandardným videom v rozlíšení HD a 2K. Na ukladanie týchto videí má Infinix ZERO 30 5G pamäť ROM s kapacitou 256 GB, ktorá vám umožní nahrať hodiny rozšíreného videoobsahu v kvalite Ultra HD.

Ďalšie funkcie

Infinix ZERO 30 5G obsahuje batériu s kapacitou 5000 mAh, k dispozícii je 68 W Super nabíjanie. Môžete očakávať nabitie z 1 % na 80 % len za 30 minút.

Infinix ZERO 30 5G je vybavený systémom XOS 13, upravenou verziou systému Android 13, ktorá obsahuje viacero najnovších funkcií vrátane aktualizovaného hlasového asistenta Folax, ktorý integruje ChatGPT. Požiadajte Folax, aby vám pomohol uskutočňovať hovory, fotografovať, prehrávať hudbu, nastavovať budíky alebo dokonca plánovať výlety. Môžete vytvárať vlastné jedinečné tapety pomocou najnovšej aplikácie AI Wallpaper Generator, zatiaľ čo inteligentné vyhľadávanie umožňuje rýchlo nájsť požadovaný obrázok z mnohých obrázkov a dokonca im navrhuje podobné obrázky online. Funkcie AI Wallpaper Generator a Smart Search budú k dispozícii prostredníctvom nadchádzajúcej aktualizácie OTA.

Infinix ZERO 30 5G ponúka rýchle odomykanie odtlačkom prsta. K dispozícii je technológiou NFC, ktorá umožňuje realizovať bezhotovostné nakupovanie. Odolnosť voči vode a prachu IP53 chráni ZERO 30 5G vo vlhkom počasí, zatiaľ čo kvapalinové chladenie vákuovej komory zabraňuje zahrievaniu počas dlhších nahrávacích relácií.

Nový smartfón spoločnosti Infinix sa začne predávať v Európe v septembri, predaj na Slovensku sa začne o niekoľko týždňov neskôr. Cena telefónu je 379 eur.

Zdroj: Infinix

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.