Spoločnosť elem6, distribútor značky Lauben, ktorá sa na našom trhu postupne presadzuje ako tvorca kvalitných kuchynských nástrojov na prípravu zdravého jedla, prichádza s jesennou kolekciou noviniek. Jednou nich je Low Sugar Rice Cooker 1500, čo je ryžovar.  Dokáže pripraviť ryžu s nižším obsahom sacharidov až o 40%.

Vďaka tomuto prémiovému ryžovar s funkciou Low sugar a jeho špeciálnu technológiu varenia, ktorej výsledkom je odlučovanie sacharidov, možno dokonale pripraviť všetky známe druhy ryže. A nielen tie. Vďaka šiestim nastaviteľným režimom si v ryžovar môžete uvariť zdravé formy polievok, strukovín alebo napríklad ovsené kaše. Nemusíte pritom ani zapínať sporák.

Zdravé varenie bez tuku

Zásadným prvkom ryžovar Lauben je nádoba s objemom 1,5 litra, do ktorej vďaka nepriľnavému povrchu nemusíte pridávať žiadny olej ani ďalšie tuk naviac. O presné dodržanie receptu sa postará integrovaný časovač, o priebežné ohrievanie jedla potom funkcia Keep warm. Súčasťou prístroja je aj digitálny displej s intuitívnymi ovládacími prvkami a možnosťou sledovania priebehu varenia.

Oddeľte prebytočné cukry a jedzte lepšie

Od iných zariadení podobného typu sa ryžovar 1500 odlišuje predovšetkým spomínanú funkcií Low sugar, ktoré vďaka špeciálnej technológii varenia dokáže oddeliť prebytočné cukry od škrobu. Tieto cukry ešte v priebehu prípravy utvorí želatínovú hmotu, ktorá sa ukladá vo vnútornej pokrievku zariadení. Je tak vhodný pre ľudí, ktorí často ponáhľajú, ale zároveň sa nechcú stravovať jedlom z fastfoodu. Prebytočné cukry totiž vyhodíte a zároveň vám v ryži zostanú nutrične výživné sacharidy. Vďaka tomu sa vystavujete menšiemu riziku civilizačných chorôb, predovšetkým srdcovo-cievnych ochorení a obezity.

Pripravte ryžu presne „al dente“

Ryžovar Lauben eliminuje nutnosť neustálej kontroly ryže varené v hrnci. Rôzne druhy ryže si totiž vyžadujú rôzne postupy a dĺžky varenia, a trafiť sa presne tak, aby ryža nebola tvrdá ani rozvarená, ale krásne vláčna a akurát, teda „al dente“, si spravidla vyžaduje prax. Pritom na ryžovar stačí u ľubovoľného druhu ryže jednoducho stlačiť tlačidlo a výsledok je dokonalý vždy. Spomínaná šestica chytrých režimov potom umožňuje prípravu polievok, ovsené kaše alebo strukovín. Funkcia opätovného ohrevu je už potom samozrejmosťou.

Jednoduché ovládanie a praktický dizajn

Dizajn zariadenia je nielen efektný, ale aj funkčné a praktický. Trebárs protišmykové nožičky zaisťujú stabilitu zariadenia a vďaka technológii Cool touch potom máte istotu, že sa o vonkajší obal ryžovar rozhodne nepopálite. Čerešničkou na torte je potom intuitívne ovládanie pomocou dotykového displeja, na ktorom si ľahko nastavíte požadovaný režim a zároveň skontrolujete teplotu a dobu varenia.

Vlastnosti ryžovar Lauben Low Sugar Rice Cooker 1500:

  • Funkcia Low sugar – Pripravíte ryžu s až o 40% nižším obsahom sacharidov, tie sa oddelí od ryža, vytvorí tekutinu želatínovej konzistencie, ktorá zostane vo vrchnej vnútornej pokrievku.
  • Jednoduchá údržba – Nádobu môžete bez problému umývať v umývačke riadu.
  • 6 nastaviteľných režimov – Quick cook, Slow cook, Claypot rice, Porridge, Soup, Reheating
  • Časovač – Prípravu jedla si naplánujete podľa potreby.
  • Dve dizajnové ocenenia – Štýlový doplnok do každej kuchyne.
  • Dotykový displej – Jednoduché a intuitívne ovládanie.
  • Nepriľnavý povrch – Nevyžaduje pridaný tuk.
  • Funkcia Keep warm – Udrží ryžu teplú, bez toho aby sa rozvarili.
  • Cool touch technológie – Nikdy sa nespálite.

Ryžovar zakúpite na slovenskom trhu od 1. októbra 2020 za odporúčanú cenu 121 eur

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.