Na domovskej stránke sa začal zobrazovať nový zoznam skladieb „Od komunity“.

Aj napriek tomu, že YouTube Music nepatrí k najpoužívanejším platformám na streamovanie hudby, má svoje nesporné kvality. Služba od roku 2018 prešla dlhou cestou a výrazne dobieha konkurenciu. Rovnako, ako ostatné platformy, aj YouTube Music umožňuje vytvárať a zdieľať zoznamy skladieb s ostatnými používateľmi. Tieto zoznamy skladieb sú teraz ešte dostupnejšie.

Na domovskej stránke YouTube Music sa nachádza nová sekcia Od komunity“, ktorá čerpá z histórie počúvania používateľa, takže návrhy sa budú žánrovo zhodovať s jeho vkusom. Služba tak nájde žánrovo príbuzné zoznamy skladieb vytvorené komunitou, ktoré inšpirujú.

YouTube MusicZdroj: TOUCHIT

Komunitné zoznamy skladieb YouTube Music

Aj napriek tomu, že Zoznamy skladieb vytvorené komunitou nie sú novinkou, zdá sa, že Google ich chce dostať do popredia. Tento krok spoločnosti Google pomôže predovšetkým poslucháčom, ktorí radi hľadajú a počúvajú novú hudbu.

Nová funkcia je už teraz pomerne rozšírená, hoci môže chvíľu trvať, kým sa dostane do vášho zariadenia, pretože sa zdá, že ide o A/B test na strane servera. U nás v redakcii sme si novinku vyskúšali a môžeme potvrdiť, že algoritmus sa trafil do nášho vkusu.  

Pokiaľ sa sekcia „Od komunity“ zatiaľ neobjavila vo vašej aplikácii, aktualizujete ju na najnovšiu verziu. Zvýšite tak šance na jej sprístupnenie. 

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.