Kvalita zvuku je skutočne vynikajúca.

Keďže služba YouTube Music bola na Slovensku spustená iba minulý rok v lete, k jej používaniu som sa dostal iba nedávno. Dlhé roky som používal a v podstate aj stále používam (mám nainštalovaný) Spotify, ktorý ma dokáže nahnevať svojimi chybami. Počas rokov som tak striedavo používal aj Deezer, Hudbu Play, Tidal (vrátane Hi -Fi) a chvíľu dokonca aj Apple Music.

Obrázky zväčšíte kliknutím na galériu

Neviem či som sa rokmi stal náročnejším, alebo skutočne išiel Spotify kvalitou zvuku dole, no začal som byť čoraz viac nespokojný, čo vyvrcholilo iba prednedávnom, kedy zvuk Spotify doslova plával hlasitosťou, aj keď iba jemne, čo ale pôsobilo rušivo.

Na prehrávanie obsahu používam Samsung Galaxy S10 a TWS slúchadlá Samsung Galaxy Buds, čo je aktuálne asi najlepšia kombinácia, ktorú som doteraz vlastnil. 

Obrázky zväčšíte kliknutím na galériu

K používaniu YouTube Music som sa dostal až po pár mesiacoch plateného členstva YouTube Premium, ktorého súčasťou je aj YouTube Music. Počas aktuálnej “home-officovej” situácie som si opäť vyskúšal niekoľko streamovacích aplikácií a porovnal ich ponúkanú kvalitu zvuku. Zhodnotil som ju aj vzhľadom k cene, mojej technickej výbave a používateľskému komfortu a dospel som k záveru, že YouTube Music v jednom balíku s YouTube Premium sa skutočne oplatí. 

Spotify má skvelú podporu viacerých možností streamovania na externé zariadenia, čo je pri YouTube Music obmedzené iba na Chromecast alebo Bluetooth, čo mi však vôbec neprekáža. Inak sú tieto aplikácie funkčne veľmi podobné.

Obrázky zväčšíte kliknutím na galériu

Po priamom porovnaní kvality zvuku medzi Spotify a YouTube Music som bol veľmi prekvapený, o koľko je zvuk v prípade YouTube Music kvalitnejší, hlasnejší a aj konkrétnejší. Ovládanie a návrhy skladieb nie sú síce tak bohaté ako v prípade Spotify, no plnia si svoju úlohu veľmi dobre. Dokonca aplikácia YouTube Music funguje oveľa lepšie s Android Auto ako Spotify. 

Prehrávač v aplikácii YouTube Music umožňuje okamžité prepnutie prehrávanej audio skladby na video (ak existuje) a naspäť na audio. Funkciu je možné v nastaveniach samozrejme zvoliť podľa potreby používateľa.

Obrázky zväčšíte kliknutím na galériu

Aktuálne je kombinácia YouTube Premium + YouTube Music výhodná z viacerých uhlov pohľadu. V prípade YouTube nemusím trpieť narastajúci počet reklám a k tomuto benefitu je dostupná zadarmo aplikácia YouTube Music, čo sa oplatí už dvojnásobne. 

Ešte aby som nezabudol na cenu, tak tá je 7,19 eur za individuálne členstvo a 10,99 eur za Rodinnú tarifu, do ktorej je možné priradiť až päť členov rodiny.

Kompletný seriál TOUCHIT odporúča hľadajte TU.

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.