Sociálna sieť Instagram zatiaľ na verzii aplikácie pre iPady nepracuje.

Platformu Instagram využíva dnes veľké množstvo ľudí vo všetkých kútoch sveta. Svoju popularitu si pôvodne získala tým, že sa sústreďovala najmä na fotografie, ktoré mohli používatelia zdieľať. Následne sa však rozšírila aj o možnosť komunikácie, zdieľania krátkych videí a pribudli aj príbehy. Dnes už platforma od spoločnosti Meta spolupracuje aj so sesterskými aplikáciami ako je Facebook či Messenger.

Len nedávno pritom prišla na verejnosť informácia o tom, že WhatsApp, ďalšia platforma od spoločnosti Meta, konečne pripravuje aj aplikáciu pre tablety od Applu. iPady pritom nemajú aplikáciu ani pre Instagram, no ako informuje CEO platformy, ani dlhú dobu nebude mať.

Instagram zatiaľ aplikáciu pre iPad nezíska

Tablety od spoločnosti Apple, teda iPady majú v spoločnosti skutočne vysokú pozíciu. Mnohí ich využívajú na pracovné, no aj školské účely, pričom ich výhodou je najmä spoľahlivosť a široká škála možností. Stále však majú v niekoľkých ohľadoch nedostatky, najmä teda v prípade výberu aplikácií. Doteraz totiž neponúkajú aplikácie napríklad pre WhatsApp či Instagram.

InstagramZdroj: Instagram
Instagram

A zatiaľ čo situácia s WhatsAppom sa má v blízkej dobe zmeniť, Instagram na tom nie je tak dobre. Ako informuje CEO Instagramu, Adam Mosseri, iPady zatiaľ nezískajú aplikáciu pre sociálnu sieť. Používatelia tak môžu túto sociálnu sieť využívať len v rámci internetového prehliadača.

Do budúcnosti sa však nevylučuje

Aj keď aktuálne sa nepracuje na žiadnej aplikácii, ktorá by umožňovala využívať Instagram priamo v iPadoch, tak by sa to v budúcnosti mohlo zmeniť. CEO Instagramu nevylučuje, že by sa niekedy na takejto aplikácii zapracovalo. Konkrétne údaje však nespomenul, či sa teda na aplikácii bude pracovať v blízkej budúcnosti alebo v horizonte niekoľkých rokov, zatiaľ nevieme povedať.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.