Overené účty by mohli byť v budúcnosti bežnou súčasťou sociálnych sietí.

Funguje to už dnes a ešte viac na overené účty tlačí aj Twitter. K tomu treba dodať, že overené bude znamenať aj platené. Facebook má plány so zavedením platených účtov kvôli európskym reguláciám, aby sa vyhol komplikáciam s dodržaním smerníc ohľadne súkromia. Tu práve poskytované mechanizmy v oblasti reklám narážajú na rozpor s Úniou. Podobné princípy pribudli aj na Instagrame.

Ide o novú spoplatnenú funkciu overenia používateľov, pričom na výber bude sledovanie len tých účtov, ktoré prešli overením totožnosti. V záplave množstva príspevkov, ktoré môžu mať rozporuplný obsah rôzneho charakteru, by to pôsobilo ako filter. V čase, keď si overenie budú platiť najväčšie účty a známe osobnosti, by to mohlo veľmi dobre fungovať. Je ale jasné, že postupne budú pribúdať overené účty a pôvodný efekt filtrovania by sa mohol míňať účinku. Meta si od toho sľubuje zmysluplnejšiu interakciu a zlepšenie používateľského zážitku.

Bude to viac o dodržiavaní pravidiel. Overenie nemusí znamenať väčšiu dávku korektnosti. Tento efekt to určite mať bude, pretože overenie identity je zároveň odhalenie daného človeka voči platforme. Možno bude nielen konverzovanie či pridávanie príspevkov na vyššej úrovni a bude to odpoveďou na podobnosť „kvetinkových profiloviek“ na Facebooku.

Meta-Verified-Instagram-feed_2Zdroj: Mosseri/Instagram

Zdroj: ghacks.net

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.