Na trh by sa mala dostať v roku 2021.

AMD a NVIDIA čoskoro dostanú novú konkurenciu na trhu s grafickými kartami. Intel totiž na veľtrhu CES 2020 oficiálne oznámil svoj prvý diskrétny grafický čip, DG1.

Nová grafická karta je založená na architektúre Xe, ktorá poháňa aj integrovanú grafickú kartu v pripravovaných 10nm procesoroch Tiger Lake. Intel veľa technických špecifikácií o grafickom čipe DG1 neprezradil, prezentoval ho však v praxi v krátkej ukážke hry Destiny 2.

Intel v rámci svojej prezentácie na veľtrhu CES 2020 prezradil, že architektúra Xe zdvojnásobí grafický výkon integrovaných grafických čipov v porovnaní s predchádzajúcou generáciou. V prípade diskrétnej grafickej karty tak očakávame ešte výraznejší výkon.

Takisto sa dá špekulovať, že Intel by mohol umožniť synchronizáciu svojej integrovanej a diskrétnej grafiky pre dosiahnutie vyššieho výkonu.

Portál VentureBeat odhaduje, že grafická karta Intel DG1 príde na trh v roku 2021. Intel dovtedy určite prezradí ďalšie informácie.

Intel DG1

Intel DG1

Zdroj: vlastné, VentureBeat

Prečítajte si aj:

Vyhrá generačný súboj AMD alebo Intel?

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit