Niceboy predstavil inteligentné spotrebiče z rady ION a týmto vstupuje do nového segmentu inteligentnej domácnosti.

V priebehu tohto roka plánuje rozšíriť sortiment ION produktov a priniesť kompletnú inteligentnú domácnosť, ktorú ovládate jedinou aplikáciou.

Úspora času a energie

Kategória Smart Home zahŕňa rôzne elektrické výrobky a spotrebiče. Ich cieľom je znížiť spotrebu elektrickej energie, ušetriť čas a peniaze a umožniť pohodlné ovládanie. Pritom stačí spárovať inteligentný spotrebič s mobilný telefónom, spustiť aplikáciu a môžete všetko nastaviť podľa potreby.

Len jedna aplikácia

Ide o aplikáciu Niceboy ION, ktorá spája všetky inteligentné spotrebiče a umožňuje ich ovládanie z jedného miesta. Inteligentné spotrebiče tak môžete ovládať z pohodlia gauča, prípadne môžete nastaviť ich parametre. Môžete napríklad nastaviť intenzitu a farbu svetla alebo čas zapnutia a vypnutia. Výhodou je aj diaľkové ovládanie, takže ak chcete robotický vysávač zapnúť z pohodlia svojej kancelárie na druhom konci mesta, dá sa to.

Produkty Niceboy ION

Ponuka spotrebičov zahŕňa produkty od robotických vysávačov až po inteligentné zásuvky. Každá z kategórií zvyčajne zahŕňa niekoľko typov daného výrobku alebo niekoľko možných dizajnov.

Robotické vysávače

Tu sú momentálne štyri typy – Charles i3, Charles i4, Charles i7 a Charles i9, od modelu so 7 infračervenými senzormi až po najpokročilejší vysávač s laserovým zameriavačom a 26 infračervenými senzormi, ktorý sa vyhne rôznym nástrahám pri upratovaní. V aplikácii potom môžete nastaviť, kedy a ako bude vysávač vysávať alebo mopovať. A keď mu dôjde energia, sám sa odvezie k nabíjacej stanici.

Niceboy inteligentná domácnosťZdroj: Niceboy
Robotický vysávač Noceboy

Inteligentné žiarovky

Žiarovka Niceboy SmartBulb je k dispozícii v dvoch verziách. V bielej (ktorá môže svietiť s rôznou intenzitou) a farebnej farbe, pričom obe majú päticu so závitom E14 alebo E27. Žiarovku stačí len naskrutkovať na miesto tej, ktorú bežne používate, a potom ju spárovať s telefónom prostredníctvom domácej Wi-Fi siete. Potom si môžete vychutnať postupné stmievanie alebo farbu podľa vlastného výberu – napríklad biele svetlo na lepšie prebudenie, červené na večer alebo do detskej izby, aby nerušilo spánok.

Niceboy IONZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Takto sme prepojili inteligentnú žiarovku na systém domácej Wi-Fi siete

Osobná váha

Váha SmartScale (v čiernej aj bielej farbe) si pamätá, koľko ste vážili včera alebo pred mesiacom a je tak ľahké získať dlhodobejší prehľad o svojich výsledkoch. A keď schudnete, váha vás pochváli.

Pamätá si až 8 členov domácnosti so všetkými ich parametrami. Pomocou aplikácie si môžete porovnávať svoje úspechy.

Inteligentná rýchlovarná kanvica

So SmartKettle máte presnú kontrolu nad teplotou vody – voda na kávu alebo len 70 °C na zelený čaj. Výhodná je aj pre matky malých detí na nastavenie bezpečnej teploty na prípravu jedla pre dojčatá. Kanvica sa môže zapnúť vo vopred určenom čase alebo napríklad v rovnakom čase ako ranný budík.

Sonické zubné kefky

Zubná kefka má v základnom balení tri typy tvrdosti, aby ste si zvolili tú pravú pre vás. Využíva 43 000 vibrácií za minútu a na jedno nabitie vydrží pracovať až 20 dní. K dispozícii sú modely s mobilnou aplikáciou aj bez nej a oba typy sú k dispozícii v bielej a čiernej farbe.

Niceboy inteligentná domácnosťZdroj: Niceboy
Sónická zubná kefka Niceboy

Inteligentná zásuvka

So zásuvkou SmartPlug môžete ovládať zapínanie alebo vypínanie pripojených zariadení. Stačí ju zapojiť do bežnej zásuvky. Využijete ju napríklad na chate, kde môže napr. nepravidelne rozsvecovať svetlá, aby ste zmiatli prípadného zlodeja. Ak ste doma, môže na vybraných miestach v noci vypnúť napájanie zariadenia a ušetriť tak energiu. Sleduje tiež spotrebu energie v týždenných a mesačných intervaloch.

Ako funguje Smart Home v praxi?

Všetko závisí od toho, ako si inteligentnú domácnosť nastavíte podľa svojich potrieb. So aktuálnymi produktami Niceboy ION by to v praxi mohlo vyzerať asi takto: ráno vstanete a po zapnutí inteligentnej žiarovky vaša aplikácia dá príkaz inteligentnej kanvici, aby začala variť vodu. Potom vás v obývačke a kuchyni privíta tlmené svetlo, ktoré postupne zvyšuje intenzitu a do 20 minút svieti naplno.

Po bežných ranných aktivitách odídete do práce, ale uvedomíte si, že ste nechali zapnuté svetlá a že doma musíte upratať po svojich chlpatých domácich miláčikoch. Spustite tak aplikáciu a spustíte vopred nastavený scenár, ktorý ste nazvali napr. „Odišiel som z domu“. Svetlá v byte zhasnú, ale zapnú sa v izbe vášho dieťaťa, ktoré zostalo doma a má sa chystať do školy. Cez informácie z inteligentnej zubnej kefky budete vedieť, či si skutočne vyčistilo zuby. Váš robotický vysávač vyjde z nabíjacej stanice a začne vysávať alebo upratovať.

Niceboy chce v tomto roku ďalej rozširovať rad inteligentných produktov ION o celý rad nových miniaplikácií.

Zdroje: Niceboy

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.