Spoločnosť Xiaomi predstavila na akcii v Pekingu viacero produktov.

Pravdepodobne najviac očakávaným produktom je fitness náramok Mi Band 4, ktorý je dôstojným nástupcom Mi Band 3. Podznačka patriaca pod Xiaomi, mala dnes takisto svoj veľký deň a predstavila veľmi dobre vybavené smart hodinky Amazfit Verge 2, ktoré môžu v priamom porovnaní s Apple Watch a Fitbit hodinkami narobiť konkurencii nemalé problémy. Tentokrát to nebude iba cenou, ale aj výbavou.

Oproti predošlej generácii sa dizajn mierne zmenil, pričom všetko podstatné sa udialo vo vnútri hodiniek, vrátane novej čipovej sady. Amazfit Verge 2 majú dotykový displej s 1,39-palcovým AMOLED panelom s 2,5D ochranným sklom a keramickým rámom.

Srdcom Amazfit Verge 2 je čipset Snapdragon Wear 2500, ktorý spolupracuje s 512 MB pamäte RAM a 4 GB úložného priestoru eMMC. Zaujímavé je, že hodinky prichádza s podporou eSIM pre 4G VoLTE hovory.

Najpodstatnejším prínosom hodiniek Verge 2 je ich schopnosť automaticky sledovať až 10 športových aktivít, pri ktorých je možné využívať aj zabudovaný GPS/Glonass modul pre beh, chôdzu, jazdu na koni, horolezectvo, futbal a podobne. Za zmienku stojí aj to, že hodinky sú vybavené úzkopásmovou technológiou (NB-IoT), ktorá umožňuje hlásiť udalosti pri ohrození zdravia v reálnom čase bez toho, aby ste hodinky museli prepojiť so smartfónom cez Bluetooth. Verge 2 ponúkajú aj funkcie bezkľúčového vstupu a bezkľúčového štartu vo vozidlách vyrábaných spoločnosťou Xiaopeng Automobile.

Dokonca aj hodinky od Huami budú dostupné v Avengers Limited Edition s dizajnovým prispôsobením. Táto edícia bude limitovaná rovnako, ako aj verzia hodiniek s EKG, ktoré dokážu lokálne uložiť až hodinu údajov po dobu 7 dní.

Táto verzia prichádza s procesorom Huami Huangshan No. 1 AI na presné celodenné monitorovanie tepovej frekvencie, ako aj na skríning arytmie PPG a EKG v reálnom čase s fibriláciou predsiení. Hodinky sú poháňané 420 mAh batériou s až 28 hodinami životnosti batérie v sieti 4G. Amazfit Verge 2 budú dostupné s podporou offline platieb Alipay, NFC, Bluetooth 4.2 + BLE, WiFi a sú vode a prachu odolné.

Limitovaná edícia Avengers, ako aj verzia s EKG so silikónovým a koženým popruhom, nebude k dispozícii skôr ako v júli, ale už teraz je možné rezervovať štandardnú verziu so silikónovými remienkami. Avengers Limited Edition a EKG verzie sú dostupné za ceny 1499 juanov (216 dolárov) a 1299 juanov (187 dolárov), zatiaľ čo klasická verzia ide do predaja za 999 juanov (144 dolárov).

Špecifikácie Amazfit Verge 2:

  • 1,39-palcový (454 × 454 pixelov) AMOLED displej, 326 ppi, Corning Gorilla Glass 3
  • 1.1GHz Quad-core Qualcomm Snapdragon Wear 2500
  • 512 MB LPDDR3 RAM, 4 GB eMMC
  • Operačný systém AMAZFIT s podporou pre Android 4.4 alebo iOS10.0 a vyšší
  • Sledovanie športu, aktivít a režimu spánku
  • Nízkoenergetický BioTracker PPG senzor, EKG monitor (len EKG Edition), Akcelerometer, Geomagnetický senzor, Snímač okolitého svetla
  • Odolné voči vode a prachu (IP68)
  • 4G VoLTE (cez eSIM), WiFi 802.11 b / g / n, Bluetooth 4.2 LE, GPS + GLONASS + BDS, NFC
  • Reproduktor, mikrofón
  • 420mAh lítium-iónová polymérová batéria s až 28 hodinovou výdržou batérie v 4G

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi Band 4 oficiálne: Veľký Amoled displej a cena, ktorá prekvapí

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.