Inteligentné hodinky predstavujú segment, ktorý môže byť atraktívny aj pre najmladších používateľov. Dôvod je ten, že niektoré hodinky dokážu nahradiť mobilný telefón a s dieťaťom tak môžete byť v prípade potreby v spojení. Zavoláte mu vy alebo ono vám a k dispozícii je tiež sledovanie polohy hodiniek cez GPS.

Canyon má vo svojom portfóliu viacero inteligentných hodiniek pre deti. V minulosti sme písali o hodinkách My Dino (modelové označenie KW-33), ktoré majú štandardnú funkcionalitu hodiniek a monitorujú aktivitu na úrovni počítania krokov atď. Tento výrobca však začal predávať aj hodinky, ktoré je možné použiť na telefonovanie a prípadne na sledovanie polohy dieťaťa.

Aplikácia umožňuje nastavenie sledovania pohybuZdroj: Canyon
Aplikácia umožňuje nastavenie sledovania pohybu

Canyon Tony (KW-31)

Canyon Tony (KW-31) majú odolné plastové telo, ktoré je vyhotovené v žltej, ružovej a čiernej farbe. Na hodinkách sa nachádza napájacie tlačidlo na pravej bočnej hrane. Toto tlačidlo slúži na zapnutie a vypnutie hodiniek a tiež na prebudenie displeja. Na ľavej hrane sa nachádza micro USB port na nabíjanie hodiniek.

Hodinky majú prehľadné intuitívne rozhranie. Ich používanie je nenáročné, reakcie sú svižné. Hodinky sú po zapnutí v anglickom jazyku, v nastaveniach si môžete zmeniť jazyk na češtinu. Slovenská lokalizácia nie je k dispozícii. Ovládanie hodiniek je iba pomocou dotykových gest. Pohybom doľava/doprava sa prepínate medzi funkciami, ťuknutím na displej otvoríte ďalšie nastavenia práve zvolenej funkcie.

Canyon Tony (KW-31) je možné použiť na telefonovanie. Do hodiniek je potrebné vložiť SIM kartu vo formáte microSIM, pričom hodinky fungujú iba v 2G sieti. V rámci funkcie Kontakty je možné uložiť 10 telefónnych čísel, čo bude pre deti bohato postačovať. Kvalita zabudovaného mikrofónu a reproduktora postačuje na účely telefonovania.

Hodinky na jedno nabitie vydržia 2 až 4 dni v závislosti od používania. Súčasťou výbavy je tiež 0,3 Mpx fotoaparát, podpora pre posielanie a prijímanie SMS správ a tiež úložisko na microSD karty s kapacitou do 32 GB. Na úložisko si môžete uložiť zvukové nahrávky priamo z hodiniek alebo hudobné a ďalšie súbory. V rámci funkcií je k dispozícii prehrávanie hudby či zopár zabudovaných hier.

Sledovanie polohy hodiniek cez GPS nie je v prípade hodiniek Canyon Tony (KW-31) k dispozícii.

Cena: 39,99 €

Canyon Tony (KW-31)Zdroj: Canyon
Canyon Tony (KW-31)

Canyon Sandy (KW-34)

Canyon Sandy (KW-34) majú podobnú funkcionalitu ako hodinky Tony (KW-31), avšak navyše ponúkajú aj sledovanie polohy hodiniek cez GPS a ďalšie extra funkcie. Dizajn oboch hodiniek je veľmi podobný, aj v tomto prípade je základom plastové telo. Kamera v hodinkách je však rozmerovo menšia. Sandy (KW-34) sú k dispozícii v modrej a ružovej farbe.

Hodinky Sandy (KW-34) majú o niečo menej kvalitný displej ako Tony (KW-31). Rozlíšenie je viditeľne nižšie a takisto intenzita farieb. Na druhej strane ich pridanou hodnotou sú extra funkcie. Aby ste ich využili, je potrebné do hodiniek vložiť nano SIM kartu a následne hodinky spárovať cez aplikáciu Canyon Life pre Android a iOS. Tá je k dispozícii aj v slovenčine, samotné hodinky si môžete prepnúť do češtiny.

Pomocou aplikácie je možné meniť nastavenia hodiniek, aktivovať funkciu počítania krokov a takisto na diaľku sledovať ich polohu. Pokiaľ sa dieťa nachádza v budove, môže byť táto poloha na mape mierne skreslená. Rovnako je možné s dieťaťom četovať cez aplikáciu – správy sa mu zobrazia na hodinkách a dieťa môže poslať hlasovú správu. V prípade potreby môžete na diaľku aktivovať fotoaparát v hodinkách, pričom v aplikácii sa vám o pár sekúnd objaví fotografia. Kvalita mikrofónu a reproduktora je dostačujúca z hľadiska telefonovania, príjemnou pridanou hodnotou je zabudované malé svietidlo, ktoré môžete použiť ako baterku na svietenie.

Cena: 59,99 €

Zapožičal: Canyon

Canyon Sandy (KW-34)Zdroj: Canyon
Canyon Sandy (KW-34)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit