Umožní ho nová skratka.

Google začína v prehliadači Chrome testovať novú inteligentnú skratku, ktorá sa nachádza hneď vedľa adresného riadka. Aj keď sa zdá, že prostredie prehliadača je bez väčšej zmeny pomerne dlho, spoločnosť pripravuje novú funkciu, ktorá uľahčí jeho každodenné používanie. 

Najnovším prírastkom je tlačidlo, ktorého funkcie sa budú inteligentne prispôsobovať na základe používania prehliadača. Už teraz sa začína objavovať vo verzii 101 prehliadača Chrome pre Android, hoci Google túto funkciu už testoval približne pred rokom vo verzii Chrome 92 beta.

V závislosti od používania sa bude zobrazovať buď tlačidlo novej karty, možnosť zdieľania, alebo skratka hlasového vyhľadávania. Pokiaľ však používateľ nebude spokojný s návrhmi, bude si môcť dlhým stlačením ikony vyvolať manuálny výber, ktorý mu umožní vybrať si pre neho vhodnú funkciu, ktorá bude v popredí.

Nová ikona na paneli úloh je sprístupnená pre náhodne vybraných používateľov. Pokiaľ si ju chcete aktivovať aj vy, do adresného riadka v prehliadači Chrome pre Android vložte nasledujúci odkaz –  chrome://flags/#adaptive-button-in-top-toolbar-customization a funkciu povoľte.

Zdá sa, že Google túto funkciu stále nesprístupnil pre všetkých používateľov. Je tak možné, že dolaďuje posledné detaily, aby všetko fungovalo tak, ako má.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.